Quantcast

„Žalgiris“ po atkaklios kovos nusileido vienvaldžiams Eurolygos lyderiams

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ (15/14) krepšininkai paskutinėmis rungtynių akimirkomis pralaimėjo Eurolygos rungtynes „Žalgirio“ arenoje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai rezultatu 72:74 (17:15, 17:25, 15:21, 23:13) turėjo pripažinti Pirėjo „Olympiacos“ (21/8) pranašumą.

Dviem metimais iš po krepšio pasižymėjo Edgaras Ulanovas, o Rolandas Šmitas ir Lukas Lekavičius pataikė iš toli – 10:9. Kelias minutes trukusį taškų badą nutraukė tolimas E.Ulanovo metimas, baudos metimą realizavo Laurynas Birutis, o kėlinį praktiškai su sirena tritaškiu užbaigė Tomas Dimša – 17:15.

Trečiuoju bandymu taškus iš po krepšio pelnė R.Šmitas, antrą savo tritaškį įmetė T.Dimša, o Arnas Butkevičius sumetė du baudų metimus ir pataisė netikslų komandos draugo metimą – 26:21. Achille Polonara ir Ignas Brazdeikis taip pat smeigė po tritaškį, komandos draugo metimą pataisė L.Birutis, bet prasta atkarpa kėlinio pabaigoje jau vertė vytis varžovus – 34:40.

L.Lekavičius pataikė dvitaškį viena ranka, keturis taškus įsirašė E.Ulanovas, o metimą iš po krepšio įmetė R.Šmitas – 42:45. Nelengvą vidutinio nuotolio metimą pataikė A.Polonara, baudos metimu tašką pridėjo E.Ulanovas, po du taškus pelnė I.Brazdeikis ir R.Šmitas, bet deficitas išaugo iki dviženklio – 49:61.

Greitą ataką dviem taškais užbaigė ir du baudų metimus realizavo T.Dimša, du tolimus metimus vieną po kito paleido R.Šmitas, po tritaškį smeigė A.Butkevičius ir T.Dimša, o skirtumas mažėjo – 65:67. Po minutės pertraukėlės keturis taškus pelnęs T.Dimša išlygino rezultatą (69:69), R.Šmitas pataikė tritaškį iš kampo, bet S.Vezenkovo dvitaškis ir netikslus E.Ulanovo metimas dvikovos pabaigoje privertė kauniečius pripažinti pralaimėjimą – 72:74.

„Žalgiris“: R.Šmitas 18 (6 atk. kam.), T.Dimša 17, E.Ulanovas 12 (6 rez. perd.), A.Butkevičius 7 (6 atk. kam., 2 per. kam.), I.Brazdeikis 5, A.Polonara 5 (8 atk. kam., 2 blk.), L.Lekavičius 5, L.Birutis 3, K.Hayesas 0.

„Olympiacos“: S.Vezenkovas 25, S.McKissicas 18.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Ką toks treneris iš vis gali pasiūlyti taktikos prasme. Žalgiriui skubiai reikia mąstančio trenerio. Įsivaizduoju kas bus pasaulio čempe...

akivaizdus

akivaizdus portretas
treniruociu trukumas.

Ekspertas

Ekspertas portretas
Tokie Maskvicio sprendimai gale rungtyniu parodo trenerio lygi, o Ule atsiprasau bet paskutines 4-5 rungtynes kiemo lygio rungtynes galetu tik zaist...Visada uz Zalgiri sekmes !!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių