Quantcast

„Žalgirio“ strategui – skambučiai iš NBA

"Kalčiausias – Virginijus Šeškus, nes jis pažadino drakoną", – lyg juokaudamas vieną savo komandos pralaimėjimo Kauno "Žalgiriui" priežastį įvardijo Utenos "Juventus" strategas Žydrūnas Urbonas.

Čempionai nejuokavo

Būtent V.Šeškaus treniruojama Prienų "Skycop" ekipa balandžio 30-ąją savo aikštėje per Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes palaužė "Žalgirį" 81:76, o "Juventus" gegužės 2-ąją nusileido žalgiriečiams Kaune 68:82.

"Matėme, kad šį kartą "Žalgiris" tikrai nejuokaus – išrikiavo pagrindinę sudėtį, starto penkete buvo Eurolygoje rungtyniavę krepšininkai. Kauniečiai rimtai nusiteikė mačui – ne taip, kaip Prienuose, kai, anot Šarūno Jasikevičiaus, žaidėjai neatėjo į rungtynes. Šįkart jie tikrai buvo aikštėje", – po rungtynių kalbėjo Ž.Urbonas.

Vis dėlto "Juventus" neleido Lietuvos čempionams žaisti puse jėgos: antrą kėlinį uteniškiai buvo išsiveržę į priekį 28:25, trečią – priartėję 46:49, ketvirtą – 64:70.

Sunkiu savo komandai metu blykstelėjo "Žalgirio" kapitonas Paulius Jankūnas: pelnė keturis taškus iš eilės, perėmė ir dukart atkovojo kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, o aikštės šeimininkai padidino persvarą 76:66.

Rūpesčių kelia gynyba

"Pirma rungtynių dalis – slogi, per antrąją dominavome dėl geros gynybos. Trečią kėlinį leidome varžovams įmesti 11 taškų ir žaisti buvo lengviau, – kalbėjo "Žalgirio" vyriausiasis treneris Š.Jasikevičius. – Mums reikia įprasti prie LKL krepšinio, kai mažiau aukštaūgių turinčios komandos labai susispaudžia prie savo krepšio ir priverčia atakuoti iš toli. Mane labiausiai jaudina tai, kad Prienuose mūsų gynyba nebuvo dominuojanti, o ir šiandien per du kėlinius praleidome 40 taškų – tai labai daug."

Žalgiriečiams (28 pergalės ir 4 pralaimėjimai, 1-a vieta) liko dar ketverios LKL čempionato reguliariojo sezono rungtynės: šiandien Panevėžyje – su "Lietkabeliu", gegužės 7-ąją savo arenoje – su Alytaus "Dzūkija", 9-ąją – su Klaipėdos "Neptūnu" ir 12-ąją – su Vilniaus "Rytu"

Atkrintamosios varžybos (ketvirtfinalis iki dviejų pergalių) prasidės gegužės 14-ąją.

Šiemet dėmesio daugiau

JAV sporto naujienų agentūra ESPN paskelbė, kad Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) klubo "Memphis Grizzlies" vadovai, atleidę iš darbo vyriausiąjį trenerį Johną Blairą Bickerstaffą, ieško naujo stratego, o tarp kandidatų yra ir Š.Jasikevičius.

ESPN žiniomis, Memfio klubo atstovai su "Žalgirio" vyriausiuoju treneriu turėtų susitikti artimiausiu metu.

Jeigu pernai kreipėsi tik "Toronto Raptors", tai šiemet skambučių daugiau.

"Jeigu pernai kreipėsi tik "Toronto Raptors", tai šiemet skambučių daugiau, – apie dėmesį iš NBA sakė Š.Jasikevičius. – Tačiau tai kol kas labai ankstyva bendravimo fazė."

"Memphis Grizzlies" ekipai, kurį šį sezoną nepateko į Vakarų konferencijos atkrintamąsias varžybas, atstovauja Jonas Valančiūnas.

Kitas kandidatas treniruoti "grizlius" – "Utah Jazz" stratego Quino Snyderio asistentas Alexas Jensenas.

Praeitą vasarą Š.Jasikevičius su "Žalgiriu" sudarė naują trejų metų sutartį.

Statistika

"Žalgiris"–"Juventus" 82:68 (23:20, 20:20, 19:11, 20:17). Kauno "Žalgirio" arena, 2 289 žiūrovai.

"Žalgiris": A.Milaknis 15 taškų (5/8 tritaškių, 5 rezultatyvūs perdavimai), M.Grigonis (4 rezultatyvūs perdavimai) ir L.Westermannas po 12, A.White'as 10 (4 rezultatyvūs perdavimai), B.Daviesas 8 (4 perimti kamuoliai, 4 klaidos), D.Thompsonas 6 (6 atkovoti kamuoliai), P.Jankūnas (6 atkovoti kamuoliai), A.Kavaliauskas ir R.Jokubaitis po 4, T.Walkupas 3 (iš jų 1/5 dvitaškių, 0/4 tritaškių, 5 rezultatyvūs perdavimai), L.Uleckas ir E.Ulanovas (4 atkovoti kamuoliai) po 2.

"Juventus": M.Gebenas (5/5 dvitaškių) ir T.Dimša (4 klaidos) po 13 taškų, D.Bičkauskis 11 (iš jų 1/5 tritaškių, 4 rezultatyvūs perdavimai), A.Šikšnius 10, G.Radzevičius 7, V.Čepukaitis (4 blokai) ir A.Zacharovas po 4, K.Guščikas ir M.Runkauskas (1/4 tritaškių) po 3.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 26/51 (51 proc.) ir 20/32 (62 proc.), tritaškių – 8/23 (35) ir 5/18 (28), baudų metimų – 6/10 (60) ir 13/18 (72). Atkovota kamuolių – 38 ir 29, perimta – 11 ir 8. Rezultatyvūs perdavimai – 26 ir 15. Klaidos – 13 ir 22.



NAUJAUSI KOMENTARAI

„ant beraščio"

„ant beraščio" portretas
na, dar galima parėkaut „ant beraščio"

Baltaodis

Baltaodis portretas
Amerikoje neparėkausi nei prieš baltaodį, nei prieš policininką. Galima pašūkauti tik prieš prezidentą ar kitą politiką.

Juodaodis

Juodaodis portretas
Amerikoje neparekausi ant juoduju - busi nugesintas!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių