Quantcast

„Žalgirio“ planus nubraižęs Š. Jasikevičius džiaugiasi universalumu (interviu)

Nuo ketvirtadienio sezonui besiruošiantis Kauno „Žalgiris“ surengė pirmąją atvirą treniruotę žurnalistams, kurioje Šarūnas Jasikevičius papasakojo apie naujo sezono komplektaciją ir komandos dėlionės planus.

Šiuo metu komanda sportuoja be šešių rinktinėse esančių krepšininkų: Luko Lekavičiaus, Edgaro Ulanovo, Mariaus Grigonio, Pauliaus Jankūno, Martino Gebeno ir Jocko Landale'o.

Vietoje jų su komanda dirba devyni jaunieji krepšininkai.

– Kaip komandai sekasi dirbti treniruotėse? – žurnalistai paklausė Š. Jasikevičiaus.

– Praėjo tik trys dienos, salėje dar nebuvome. Dabar tik fizinis pasiruošimas, traumų prevencija. Visi dirba šauniai.

– Ar pasiruošimą apsunkina tai, kad šeši žaidėjai yra rinktinėse?

– Taip, kaip ir kiekvieną vasarą. Būtų geriau, kad būtų visi, bet yra kaip yra.

– Kiek žaidėjų vešitės į turnyrą Turkijoje?

– Dar nenusprendėme, maždaug važiuos apie 13 žaidėjų. Jaunimui tai yra tikrai didelė galimybė, o mums – galimybė į juos pasižiūrėti. Tikrai malonu, kad vyksta toks procesas. Iš kitos pusės, jis galbūt nelabai malonus, kad nėra kitų žaidėjų. Žiūrint pozityviai, mes iš arčiau pačiupinėjame savo jaunuosius krepšininkus.

– Anksčiau „Žalgiryje“ būdavo 14-15 žaidėjų. Ar šį sezoną bus panašiai?

– Galvojame, kad panašiai, turėsime 13 ar 14 krepšininkų. Treniruočių procese idėjos lieka tos pačios – 11-12 pagrindinių žaidėjų ir du dubleriai, kad jiems suteiktume stimulą ir pagyvintume treniruočių procesą.

– Ar dėl jaunųjų žaidėjų jau yra sprendimai, kurie tikrai bus komandoje?

– Nėra. Kiek žinau, spaudoje yra nelabai teisinga informacija dėl kai kurių žaidėjų perleidimo į Prienų komandą. Sprendimai tikrai dar nėra priimti.

– Ar tai reiškia, kad Lukas Uleckas ir Arnas Velička dar nėra paskolinti Prienų komandai?

– Velička taip, o dėl L. Ulecko dar nepriimtas sprendimas.

– Ar buvo šansas įvertinti Jocko Landale’o žaidimą Australijos rinktinėje?

– Mažai mačiau, tik iš geriausių epizodų rinkinių. Vasarą daug krepšinio nežiūrėjau. Vasaros lygoje momentus irgi mačiau, jis atrodo maždaug taip, kaip ir galvojome.

– J. Landale’as rinktinėje daugiau žaidžia sunkiuoju krašto puolėju. Kaip jūs jį matote komandoje?

– Abejose pozicijose (ketvirtoje ir penktoje – aut. past.), prisitaikant prie varžovo ir atakuojant varžovą. Vėlgi, tikrai malonu, kad pasirašėme kelis žaidėjus, kurie gali rungtyniauti dviejose pozicijose. Tai tikrai leis kažkiek manevruoti sudėtimi.

– Taip pat kokioje pozicijoje matomas Zachas LeDay?

– Abiejose (ketvirtoje ir penktoje – aut. past.). Patinka, kad jis yra kitoks nei Nigelas Hayesas ir J. Landale’as. Dar labiau patinka, kad jau metus žaidė Eurolygoje. Tai labai svarbu, tokia patirtis yra neįkainojama. Kiti atėję žaidėjai nelabai supranta, kas ta Eurolyga ir su kokiu fiziškumu bei intensyvumu čia reikia žaisti. Bent turime vieną naujoką, kuris yra žaidęs Eurolygoje.

– Ar yra kažkoks paveikslas, kas žais startinėje sudėtyje priekinėje linijoje?

– Ne. Šiai dienai sunku pasakyti. Reikia žaisti ikisezonines rungtynes, reikia žaisti pirmas rimtas rungtynes LKL ir tuomet žiūrėsime, kas su kuo tinka, kas geriau atrodo starto penkete, kas kylant nuo suoliuko, kas pražangų greitai prisirenka. Daug faktorių.

– Dažniausiai jūsų komandose daugiau laiko reikia įsibėgėti įžaidėjams. Kaip manote, kiek laiko gali prireikti Alexui Perezui?

– Sunku pasakyti, nes dar neturėjome nei treniruočių, nei rungtynių. Alexas yra puikus žmogus, sunkiai dirba. Žiūrėsime. Dabar spėlioti nėra tikslo.

– Ar gali būti, kad kol jam pavyks įsibėgėti, pirmoje pozicijoje daugiau žais Thomasas Walkupas?

– Yra variantų – turime keturis įžaidėjus, jeigu įskaičiuojame T. Walkupą. Dažnai būna, kad sezono pradžioje treneriai labiau remiasi žaidėjais, kurie žino sistemą, žino varžovus ir įvairiausias situacijas.

– Sakėte keturis įžaidėjus, tai reiškia, kad Rokas Jokubaitis komandoje lieka?

– Aš tikrai norėčiau, kad jis liktų. Sprendimas dar nėra priimtas, bet idėja tokia, kad Rokas būtų pirmoje komandoje.

– Pernai irgi buvo skelbta, kad komplektacija baigta, bet dar buvo įsigytas Derrickas Waltonas. Ar dabar dar žvalgotės į rinką?

– Nelabai. Nebent atsirastų variantas, liaudiškai sakant, iš lempos.

– Ar stebite rinktinę ir kokį įspūdį palieka Martinas Gebenas?

– Mažai žiūrėjau rinktinę. Žiūrėjau dvejas rungtynes su serbais. Martinas daro tai, ko ir tikėjomės. Jis tobulėja, džiugu už jį. Matosi, kad tikrai yra žaidėjas, kuris mums gali padėti.

– Kokia yra Lauryno Biručio situacija?

– Laurynas šiuo metu atlieka reabilitaciją. Trauma tikrai buvo sudėtinga. Mes jo neskubiname. Turime tikslą per mėnesį-du jį atstatyti, o tuomet jau žiūrėsime.

– Ką manote apie ties iškritimo iš LKL riba balansavusio Kėdainių „Nevėžio“ situaciją?

– Aš visada esu už kokybę, ne už kiekybę. Ne tik kaip lyga, bet visų pirma kaip žmonės turime gerbti save. Jeigu neišeina, tai neišeina. Nežinau, kodėl turi būti 10 komandų, kodėl reikia forsuoti. Manau, kad dalykai visų pirma turi būti daromi gerai. Jeigu neišeina, tai nedaryk.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių