Quantcast

„Žalgirio“ krepšinio klubo talentas – NBA rengiamoje krepšinio stovykloje

  • Teksto dydis:

Šią vasarą su Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda ateitį susiejęs 17-metis Lukas Uleckas sulaukė tarptautinio įvertinimo.

Kitą sezoną „Žalgirio“ dublerių marškinėlius vilkėsiantis snaiperis gavo vardinį kvietimą į Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) organizuojamą perspektyviausių jaunųjų pasaulio krepšininkų stovyklą „Basketball Without Borders“ („Krepšinis be sienų“).

Pačiam L. Uleckui kvietimas buvo netikėtas, tačiau jaunasis talentas džiaugėsi turėsiantis neeilinę galimybę.

„Pakvietimo tikrai nesitikėjau ir likau maloniai nustebintas. Labai džiugu sulaukti kvietimo į tokio lygio stovyklą, būti pastebėtam bei įvertintam“, – kalbėjo jaunimo rinktinių lyderis.

Žalgirietis tikisi penkių dienų stovykloje įgyti naudingų žinių ir visu gražumu atsiskleisti geriausiems krepšinio specialistams.

„Iš šios stovyklos tikiuosi pasisemti naujos patirties ir įgyti naudingų žinių, kurias vėliau galėsiu panaudoti tolimesnėje savo karjeroje. Žinau, jog Suomijoje treniruotes ves visame pasaulyje pripažinti treneriai, tad stengsiuosi kaip įmanydamas geriau reprezentuoti save, Lietuvą ir „Žalgirį“, – mintimis dalijosi į Helsinkį vykstantis L. Uleckas.

Žaliai-baltą aprangą Eurolygos jaunimo turnyre jau vilkėjęs jaunasis krepšininkas su nekantrumu laukia debiuto „Žalgirio-2“ ekipoje.

„Atstovauti „Žalgiriui“ – didžiulė garbė, tarsi svajonės išsipildymas. Artėjančiais metais tikiuosi dar labiau sustiprėti fiziškai, patobulinti savo žaidimą ir kuo daugiau prisidėti prie komandos pergalių, tad su nekantrumu laukiu naujo sezono“, – ambicijų neslėpė prie Lietuvos čempionų šeimos prisijungęs gynėjas.

Iš Marijampolės kilęs L. Uleckas Moksleivių krepšinio lygoje (MKL) iki šiol atstovauja A. Sabonio krepšinio centrui, praėjusias metais Kaune vykusiame U16 Europos čempionate jis su Lietuvos rinktine nukeliavo iki pat finalo, o šią vasarą su septyniolikmečių rinktine pasipuošė pasaulio pirmenybių bronza.

U17 pasaulio pirmenybėse L. Uleckas vidutiniškai pelnė po 9 taškus.

Itin sėkmingai snaiperis pasirodė Eurolygos jaunimo finaliniame etape Berlyne, kur buvo vienas iš „Žalgirio“ jaunimo komandos lyderių rinkdamas po 14 taškų, atkovodamas po 6,7 kamuolio, atlikdamas po 3 rezultatyvius perdavimus bei perimdamas rungtynių metu vidutiniškai po 4 kamuolius.

„Krepšinis be sienų“ stovykloje jau keletą kartų savo vertę įrodinėjo kitas dublerių atstovas Martynas Varnas, čia žibėjo ir NBA lygoje įsitvirtinę lietuviai Donatas Motiejūnas bei Jonas Valančiūnas.

Per istoriją net 33 stovyklos dalyviai išgirdo savo pavardes NBA naujokų biržoje.

Į rugsėjo 7-11 dienomis vykstančią „Krepšinis be sienų“ stovyklą Suomijoje, Helsinkyje be Luko vyks dar du bronzinės rinktinės nariai – praėjusį sezoną su „Žalgirio“ dubleriais iki Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo nužygiavęs Arnas Velička bei alytiškis Grantas Vasiliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių