Quantcast

„Žalgirio“ iššūkį pasitinkantis Ž. Urbonas: tikiu, kad galime pasipešioti

  • Teksto dydis:

Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (7-2) sėkmingai žygiuoja Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir kitą savaitgalį stos į kovą prieš Kauno „Žalgirį“ (8-1).

Uteniškių strategas Žydrūnas Urbonas po pergalės 94:82 prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ pasvarstė, ar jo auklėtiniai gali kibti į atlapus daugkartiniam Lietuvos čempionui.

„Įkąsti „Žalgiriui“... Kol kas jiems įkando tik „Rytas“ – tie, kas ir turi potencialo tai padaryti. Kaip mes? Jei turėtume geras treniruotes, dar du sveikus žmones ir būtume dešimtyje, tai pakovoti galima. Tačiau sakyti, kad pasiimsime „Žalgirį“ – tikrai ne. Taip, jie turi rūpesčių, bet vis dėlto tai yra „Žalgiris“, rinktinės žmonės, ir paprasta nebus. Aš tikiu savo vyrais, žaidimu ir manau, kad galėsime pasipešioti. Kaip likimas duos – matysime mačo eigoje. Klausimas, kokie pasitiksime rungtynes, Jaylinas (Airingtonas – aut. past.) žais, nežais... Patys supraskite, „Žalgiryje“ į prarasto žaidėjo vietą stoja kitas. Galima sakyti, kad jie kaip devyngalvis slibinas – nukerti galvą, dar viena užauga“, – kaip visada skambių žodžių nestokojo Ž. Urbonas.

Utenos ekipa susidūrė su ta pačia problema, kokią turi kauniečiai. Rinkoje praktiškai neįmanoma rasti tinkamo centro.

„Matosi irgi, kad jiems trūksta vidurio puolėjo, kaip ir mums. Tai parodo kokia rinka dabar yra. Net aukščiausiame lygmenyje. Banga ritasi nuo viršaus – Eurolygos komandos neranda žaidėjų ir automatiškai nerandame ir mes“, – pasakojo Ž. Urbonas.

Rinką zonduoja ir pastiprinimo ieškantis Jonavos „CBet“. Ž. Urbonas pajuokavo apie bendrą pirkinį su šiuo klubu ir pasakė, kada galima tikėtis naujo žaidėjo uteniškių sudėtyje.

„Aš galvoju, jog reikia susimesti su Virgiu (aut. past. Šeškumi), dar ką prijungiame ir metam 30 tūkst. eurų (šypsosi). Jei tarpusavyje žaidžiame, tiesiog pasodiname ant suolo ir viskas. Aišku, juokauju. Ačiū Dievui, kad iškentėjome su nukraujavusia sudėtimi. Manau, kad per rinktinių langą jau turėtume rasti naują žmogų“, – sakė Ž. Urbonas.

„Pieno žvaigždžių“ vyriausiasis treneris Mantas Šernius po pralaimėjimo išskyrė sirgalių palaikymą, tačiau pažymėjo – komandą stipriai purto ligos.

„Labiausiai gaila tų 8 žmonių, kurie sėdėjo mums už nugaros ir mus palaikė visas rungtynes. Aikštelėje mes pridarėme per daug psichologinių klaidų ir taip laimėti neįmanoma. Aišku, 10 dienų neturėjome rimtų treniruočių, nes visą laiką 2-3 žmonės suserga, turime 6-7 žaidėjus. Pasiruošti rungtynėms darosi labai sunku“, – liūdėjo M. Šernius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių