Quantcast

Vilniuje – VPU iššūkis čempionams

Sostinėje įvykusioje Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) dvikovoje šeimininkai nutraukė čempionų trijų pergalių seriją ir nugalėjo varžovus rezultatu 104:92 (28:16, 28:20, 22:32, 26:24).

VPU komanda varžovus pribloškė nuo pirmųjų rungtynių minučių ir iškart išsiveržė į priekį. Gerai tritaškius pataikę šeimininkai jau pirmojo kėlinio viduryje susikrovė dviženklę persvarą, kurią dar labiau padidino prieš pat didžiąją pertrauką. VDU krepšininkai savo gretose neturėjo komandos lyderių, kurie padėjo ekipai iškovoti tris pergales iš eilės.

Lygos čempionai 20-ies taškų skirtumą ėmė mažinti tik trečiajame ketvirtyje ir vienu metu komandas teskyrė aštuoni taškai, tačiau aštuoniese žaidę kauniečiai dėl pražangų limito neteko vieno lyderių R.Griniaus, tad rungtynių pabaigoje jau nesugebėjo pasipriešinti varžovams. VPU komandoje nesulaikomi buvo J.Jurgo ir N.Strazdauskas, kurie atitinkamai pelnė 31 ir 26 taškus.

„Labai blogai gynėmės. Varžovai nuo pat pradžių gerai pataikė tritaškius ir atitrūko. Rungtynių pabaigoje žaidėjai prisirinko pražangų ir buvo sunku kovoti su varžovais" - pralaimėjimo priežastis aiškino VDU vyriausiasis treneris A.Juknevičius.

„Po dviejų kėlinių milžiniška persvara užmigdė krepšininkus, kurie leido varžovams priartėti. Nei mes, nei priešininkai neturėjom geriausių krepšininkų, tačiau mums labai pravertė J.Jurgo ir N.Strazdauskas. Apskritai, komanda labai gerai mėtė tritaškius, kurių pataikė net 60 procentų" - pergalės elementus vardijo VPU vyriausiasis treneris A.Šatas.
VPU: J.Jurgo 31 (8/12 2 tšk., 4/5 3 tšk., 8 atk. kam.), N.Strazdauskas 26  (16/16 baud. met., 7 atk. kam., 5 rez. perd., 5 per. kam.), V.Jatulevičius 15.

VDU: Š.Zablockis 23, R.Grinius 20 (16 atk. kam., 4 per. kam.), D.Girdvila, Š.Kuklierius po 14.


Šiame straipsnyje: krepšinisVPULSKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių