Quantcast

Vilniaus „Rytas“ pradėjo septintąjį Eurolygos programos „One Team“ sezoną

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Rytas“ jau septintus metus paeiliui jungiasi prie Eurolygos socialinės programos „One Team“. Vakar Vilniaus klubo namuose – „Jeep“ arenoje – apsilankė šeši programos dalyviai iš Vėliučionių vaikų socializacijos centro. Vaikinams arenoje surengta krepšinio treniruotė, o taip pat susitikimas su šio sezono „One Team“ ambasadoriais – „Ryto“ krepšininkais Arnu Butkevičiumi, Pako Cruzu ir Deividu Sirvydžiu.

Programos „One Team“ koordinatorius Arminas Vareika sako, jog ši ir panašios iniciatyvos yra ypač prasmingos, nes jų metu paaugliams suteikiamos galimybės tobulėti bei pasisemti įgūdžių, kurie ateityje pravers ne tik krepšinio aikštelėje, bet ir įvairiose kitose gyvenimo situacijose.

– Arminai, ką šis projektas duoda jame dalyvaujantiems jaunuoliams, kuo jis jiems svarbus?

– Jaunimui tai yra unikali galimybė. Per šią programą jaunuoliai turi galimybę suprasti, kas yra sektinas ir teisingas pavyzdys. Krepšininkai šių jaunuolių akyse tampa tais teisingo elgesio etalonais. Tai yra svarbiausias akcentas. Šalia to yra ir galimybė pasižiūrėti rungtynes, susipažinti su krepšininkais, pasportuoti „Jeep“ arenoje. Tai jau lyg vyšnia ant torto. Tačiau esmių esmė yra vaikinams parodyti teisingo kelio pavyzdį. Šiuo konkrečiu atveju tam pasitelkiame „Ryto“ organizaciją ir krepšininkus.

– Pažvelkime į programą ir iš kitos pusės. Kodėl ji svarbi klubams ir tokiai organizacijai kaip Eurolyga?

– Gyvename amžiuje, kai tikrai sėkmingos organizacijos yra linkusios dalintis sėkme ir padėti tiems, kuriems tos pagalbos labiausiai reikia. Labai vertinu Vilniaus „Ryto“ ir Eurolygos pastangas šioje srityje. Man jų įsitraukimas rodo, kad tai sėkmingos ir aukščiausius standartus turinčios organizacijos.

– Kokia tikroji tokio projekto nauda?

– Iš savo kasdienės patirties ir veiklos matau, kad jaunuoliai projekto metu išgyvena, sakyčiau, euforiją. Programai pasibaigus, jos metu atsiradę ryšiai tarp jaunimo ir žaidėjų, trenerių, klubo administracijos žmonių išlieka. Pagrindinė programos nauda yra ta, kad, net ir pasibaigus projektui, jaunimas toliau seka susiformuotą teisingą pavyzdį, domisi žaidėjais, klubu. Pagal gautas pamokas jie stengiasi formuoti savo gyvenimą, savarankiškai sekti projekte sutiktų žmonių pavyzdžiu.

– Kokios veiklos numatytos projekte šį sezoną?

– Pirmiausia, supažindinome jaunimą su pačia „Ryto“ organizacija, parodėme „Jeep“ areną. Be to, palaikėme komandą rungtynėse. Turėjome puikią galimybę pamatyti klubą ir komandą iš labai arti. Mūsų dar laukia treniruotės su pačiais „Ryto krepšininkais, projekto ambasadoriais. Su jais daug bendrausim ir kalbėsim ne tik apie sėkmę, bet ir apie jų gyvenimo iššūkius. Ir jaunimas galės pasidalinti savo mintimis. Kad matytų krepšininką ne tik kaip žmogų iš televizijos ekrano, bet kaip žmogų, kuris sunkiai dirba siekdamas savo tikslų. Mūsų jaunuoliams labiausiai reikia ne kažkokių daiktų ar dalykų, bet žmonių, jų istorijų, laiko kartu, dalinimosi patirtimi. Matau, kad labiausiai jiems trūksta paprasto žmogiško kontakto. O programa „One Team“ būtent tai ir suteikia.

Per septynerius metus kartu su Vilniaus „Rytu“ Eurolygos „One Team“ programoje dalyvavo daugiau nei 100 jaunuolių. Per šiuos metus programos partneriais buvo dienos centras „Gelbėkit vaikus“, Vėliučionių vaikų socializacijos centras. Skirtingais laikotarpiais programos ambasadoriais yra buvę tokios Vilniaus „Ryto“ žvaigždės kaip Ramūnas Šiškauskas, Mindaugas Lukauskis, Arnas Butkevičius, Andrius Šležas, Renaldas Seibutis.


Komentaras

Rolandas Jarutis, Vilniaus „Ryto“ direktorius

Labai džiaugiuosi šia Eurolygos iniciatyva ir didžiuojuosi, jog mūsų klubas yra „One Team“ programos dalimi. Turbūt natūralu, jog kalbėdami apie krepšinį visi labai sureikšmina rungtynių rezultatus, pelnomus taškus, atkovotus kamuolius, situacijas turnyrinėse lentelėse. Tačiau norėčiau, kad visa tai neužgožtų ir kitų šalia krepšinio aikštelės esančių, tačiau ne mažiau svarbių dalykų: pagalbos tiems, kuriems jos labiausiai reikia, dalinimosi patirtimi, tikromis istorijomis, kurios gali įkvėpti ir pakeisti gyvenimus. Mes matome prasmę būti aktyviais savo miesto, šalies, krepšinio bendruomenių nariais, todėl Vilniaus „Rytas“ kasmet yra aktyvus šios ir kitų panašių programų dalyvis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių