Quantcast

Vakaro herojumi tapęs M. Grigonis: smagu, kad laimėjome, bet galime dar geriau

  • Teksto dydis:

Karjeros rungtynes sužaidęs Marius Grigonis po pergalės prieš Vilerbano ASVEL savo pasirodymo pernelyg nesureikšmino ir teigė, jog svarbiausia, kad Kauno „Žalgiris“ iškovojo pergalę.

„Smagu, kad laimėjome. Galime geriau. Ta pirma pusė tokia... Nežinau, ką pasakyti, kodėl jie ėjo kiaurai, bet svarbiausia, kad laimėjome“, – po pergalės neišsiplėtė M. Grigonis.

„Žalgiris“ per pirmąją mačo pusę praleido 50 taškų, kuomet antroje – 24. Paklaustas, kas lėmė tokį pokytį, M. Grigonis konkretaus aspekto neįvardijo.

„Skirtumas tas, kad pradėjome apsiginti. Ar jie pavargo, ar mes tiesiog pradedame antrose pusėse geriau gintis. Nebe apeina mūsų vienas prieš vieną. Kas tai lemia, nežinau, bet tai nėra gerai. Vis dėlto 4-0 išvykose yra labai, labai gerai“, – teigė žalgirietis.

Galutinė ASVEL sudėtis šio vakaro susitikimui paaiškėjo tik prieš pat rungtynes. Paklausus apie prieš mačą tvyrojusią nežinomybę, gynėjas teigė, jog ruoštasi buvo tarsi taip, lyg ASVEL būtų visos sudėties.

„Ruošėmės visiems. Tokia situacija, jog reikia džiaugtis, kad apskritai žaidžiame. Ir jie patenkinti, kad žaidė. Sakau, tokiais laikais reikia džiaugtis, jog išvis žaidžiame, o jei dar ir laimime, tai išvis super“, – teigė M. Grigonis.

Karjeros pasirodymą surengęs M. Grigonis šį vakarą pelnė 25 taškus (6/8 dvit., 2/6 trit., 7/7 baudos), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 2 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus.

„Būčiau labiau patenkintas, jie ne ta pirma tragiška pusė gynyboje. Tada galėčiau save pagirti, o dabar ką... Gerai, kad laimėjome. Puolime gal geriau sekėsi, tačiau gintis taip negalima“, – sakė gynėjas.

M. Grigonis taip pat pasidžiaugė ir Luko Lekavičiaus pasirodymu, kuris prie pergalės pridėjo 13 taškų bei 18 naudingumo balų.

„Smagu dėl jo. Lukas šiais metais išvis atsiskleidžia – jūs daugiau pakalbinkite jį, nes žmogus tikrai praplėtęs žodyną. Labai linksma, kad ir jam taip ėjosi viskas“, – su šypsena veide sakė M. Grigonis.

Žalgirietis taip pat sutiko, kad antroje pusėje žaisti lengva nebuvo, tačiau pripažino, jog kaunantis su tokia ekipa kaip ASVEL, šito buvo galima tikėtis.

„Žaidžiau kokias 10 minučių be keitimo, tai pavargau. Tai normalu – kai pavargsti, prašai keitimo. ASVEL yra labai fiziška, į kontaktą einanti komanda ir tai yra įprasta – su jais visada būna tokios rungtynės“, – baigė M. Grigonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių