Quantcast

V. Šeškaus vargai renkant sudėtį: taikosi į buvusį žalgirietį, aukštaūgis pasirinko Lenkiją

Virginijus Šeškus verčiasi per galvą burdamas Jonavos „CBet“ sudėtį debiutui LKL pirmenybėse, tačiau ne viskas klostosi kaip iš pypkės.

Oficialiai komanda sutartis iš praeito sezono turi tik su dviem krepšininkais Laimonu Kisieliumi ir Kahlilu Thomasu, bet, tinklalapio BasketNews žiniomis, klubo gretos pildosi, taip pat aiškūs ir pagrindiniai taikiniai.

Ryškiausias jų – Kauno „Žalgiriui“ dešimtmetį priklausęs Siimas-Sanderis Vene, praneša tinklalapio BasketNews šaltiniai.

Virginijus Šeškus intensyviai siekia prisikviesti 30-metį estą, kurį 2012-2013 m. sezone treniravo tuometinėje Prienų „Rūdupio“ komandoje bei kartu pasiekė vieną skambiausių pergalių miesto istorijoje – pirmąkart laimėjo LKF taurę.

Tąkart Prienų klubas varžėsi Europos taurėje, kurioje Venės statistika per šešerias rungtynes siekė 10,7 taško, 5,2 atkovoto kamuolio ir 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

LKL čempionate „Rūdupis“ tuomet pralaimėjo kovą dėl trečios vietos, o BBL pirmenybėse krito finale.

Tinklalapio BasketNews žiniomis, „CBet“ taip pat pasikvietė Klaipėdos „Neptūną“ palikusį Evaldą Šaulį, su Kauno „Žalgirio“ dubleriais išsiskyrusį Justiną Ramanauską, komandoje lieka NKL pirmenybes laimėti padėjęs Edvinas Šeškus, kuris buvo pripažintas NKL finalo ketverto MVP.

Jonavos štabas taikosi ir į Einarą Tubutį, praneša BasketNews šaltiniai. 22-ejų klaipėdietis pernai su Prienų ekipa pasirašė trejų metų sutartį, kurioje yra numatyta sąlyga išvykti.

Vilniaus „Ryto“ sistemoje išaugęs puolėjas 2020-2021 m. LKL sezone per 22 minutes rinko po 8,3 taško, 5,1 atkovoto kamuolio ir 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Šaulys „Neptūno“ gretose praėjusį sezoną fiksavo 7,8 taško, 2 atkovotų kamuolių ir 1,6 rezultatyvaus perdavimo statistiką per 20 žaidimo minučių.

Vene praėjusį rudenį startavo Ispanijoje, kur atstovavo Fuenlabrados „Urbas“ ekipai, tačiau įsibėgėjus sezonui iškrito iš rikiuotės dėl čiurnos traumos, o po operacijos neberungtyniavo.

ACB pirmenybėse jo dvylikos rungtynių rodikliai – 6 taškai, 2,3 atkovoto kamuolio ir 1 rezultatyvus perdavimas. Estijos rinktinės narys pernai su „Urbas“ buvo pasirašęs dvejų metų sutartį, tačiau, tinklalapio BasketNews žiniomis, abi pusės šį tarpsezonį patraukė skirtingais keliais.

Vene per dešimtmetį, kada priklausė „Žalgiriui“, pagrindinėje sudėtyje sužaidė keturis sezonus, dukart laimėjo Lietuvos taurės varžybas ir triskart tapo šalies čempionu.

Atsisveikinęs su Kauno ekipa, Vene žaidė Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“, Varezės „Openjobmetis“, Manresos BAXI bei Las Palmo „Herbalife Gran Canaria“ komandose.

Su pastarąja aukštaūgis 2018-2019 m. sezone grįžo į Eurolygą, kurioje sužaidė 18 mačų, per 15 minučių įmetė po 6,8 taško ir atkovojo po 1,2 kamuolio, o iš toli realizavo 38,9 proc. metimų (21 iš 54).

Justinui Ramanauskui tai – sugrįžimas į Jonavą, kurioje jis su šia ekipa 2018-2019 m. varžėsi NKL, o pastaruosius dvejus metus praleido Kauno „Žalgirio“ dublerių gretose.

20-metis atakų organizatorius praėjusį sezoną NKL vidutiniškai aikštėje praleido po 23 minutes, pelnė po 9,4 taško, atliko po 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 1,8 kamuolio.

Jonavos komandos lyderiu tapęs Edvinas Šeškus čempioniškame NKL sezone generavo 11,5 taško, 4 atkovotų kamuolių, 2,9 rezultatyvaus perdavimo ir 13,7 naudingumo balo rodiklius.

Visgi „CBet“ generolui Virginijui Šeškui šį tarpsezonį jau ne sykį teko nesėkminga patirtis besikviečiant žaidėjus. Ypač aktyviai pajėgius lietuvius kvietęsis specialistas kol kas liko nieko nepešęs – pavyzdžiui, vienas viliotų žaidėjų, Šarūnas Vasiliauskas, išvyko į Rumuniją.

Sunkiai sekasi ir su legionierių pasikvietimu: sutarties pasiūlymas buvo pateiktas Prienuose po 14,9 taško ir 5,1 rezultatyvaus perdavimo rinkusiam Manu Lecomte, bet legionierius iš Belgijos dairosi galimybės rungtyniauti svetur, informuoja BasketNews šaltiniai.

Tinklalapio BasketNews žiniomis, Šeškus rodė norą pasikviesti atrankoje į 2022 m. Europos čempionatą žibėjusį Danijos rinktinės centrą Joną Zohore, bet 30-metis 210 cm ūgio puolėjas pasirinko Lenkijos klubą, Ščecino Stargardo „Spojnia“.

Praėjusį sezoną Ispanijos antroje lygoje žaisdamas Zohore vidutiniškai rinko po 7,7 taško ir 4,4 atkovoto kamuolio. Kvalifikacijoje į Europos čempionatą jis per šešerias rungtynes įmetė po 10,3 taško ir sugriebė po 7,2 kamuolio.

Dvejų rungtynių su Lietuvos nacionaline komanda statistika siekė 10,5 taško ir 7 atkovotus kamuolius. Vidurio puolėjas 2013-aisiais trumpai žaidė Kėdainių „Nevėžyje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mikas

mikas portretas
s. kulvieti imtu laisvas tas dar manau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių