Quantcast

Trečias kartas nemeluos?

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė mėgins trečiuoju bandymu įveikti atrankos barjerus ir prasimušti į Europos čempionato finalo turnyrą.

Startas – Kėdainiuose

Šiandien lietuvės pradės 2021-ųjų Europos čempionato atrankos E grupės varžybas – Kėdainiuose išmėgins jėgas su Albanijos krepšininkėmis.

17 d. Mersine mūsiškės susitiks su Turkijos komanda, o mačas su serbėmis numatytas tik 2020-ųjų lapkritį.

Į finalo turnyrą, kuris bus surengtas 2021-ųjų birželį Prancūzijoje ir Ispanijoje (šių šalių rinktinės atrankos varžybose nedalyvaus), pateks devynių atrankos grupių nugalėtojos ir penkios geriausios antrąsias vietas užėmusios ekipos.

Pastarąjį kartą Lietuvos krepšininkės Europos čempionato finalo turnyre rungtyniavo 2015-aisiais (8-oji vieta). Po to du bandymai vėl patekti tarp stipriausių buvo nesėkmingi.

Turkėms – daug dėmesio

Vyriausiojo trenerio Manto Šerniaus vadovaujama ekipa su albanėmis žaidė per atranką į 2019-ųjų "EuroBasket" ir lengvai laimėjo: Tiranoje – 119:61, Kėdainiuose – 146:58.

Dvikova su turkėmis jų aikštėje gali nulemti, jos ar mes pretenduosime į antrą vietą.

Sunkesnės užduotys laukia Turkijoje. Šios šalies komanda šiemet Europos čempionate užėmė tik 14-ąją vietą, tačiau C grupėje įveikė vengres (59:58), o kitas dvejas rungtynes pralaimėjo nedideliais skirtumais (54:57 – italėms ir 55:62 – slovėnėms).

Serbijos rinktinė – 2015-ųjų Europos čempionė, o šiemet iškovojo bronzos medalius.

"Turkės, kaip ir serbės, – rimčiausios varžovės. Pirmiausia susitelksime mačui su Turkijos krepšininkėmis, tam skiriame daugumą treniruočių. Dvikova jų aikštėje gali nulemti, jos ar mes pretenduosime į antrą vietą grupėje", – sakė M.Šernius.

"Turkės įveikiamos. Žaidžiau ir jų rinktinės vyriausiojo trenerio, ir jo asistento vadovaujamuose klubuose, pažįstu daugumą geriausių šios šalies krepšininkių, – kalbėjo vidurio puolėja Gintarė Petronytė, atstovavusi Stambulo "Galatasaray" ir Antakijos ekipoms. – Turkijos rinktinės pranašumai – drausmė, aukštas individualus meistriškumas. Be to, mūsų varžovių gretose bus ir natūralizuota amerikietė. Tačiau mes motyvacijos nestokojame."

Pralaimėjo rygietėms

Turkijos krepšinio federacija pranešė, kad vidurio puolėja amerikietė Kiah Stokes (ūgis 191 cm) dėl traumos nežais su lietuvėmis, o ją pakeis kita iš JAV kilusi krepšininkė – 198 cm ūgio Quanitra Hollingsworth.

Lietuvos rinktinė, ruošdamasi dvikovoms su albanėmis ir turkėmis, žaidė kontrolinį mačą su Eurolygoje rungtyniaujančia Rygos TTT komanda ir pralaimėjo 71:75 (19:25, 14:21, 18:19, 20:10).

Laura Miškinienė surinko 12 taškų ir aštuonis kartus atkovojo kamuolį, 10 taškų pelnė Kamilė Nacickaitė, 9 – Giedrė Labuckienė.


Rinktinė

Gynėjos, įžaidėjos: Santa Baltkojienė (ūgis 176 cm, "Lulea Basketbollklub", Švedija), Rasa Knyzaitė (172 cm, Kauno "Aistės-LSMU"), Kamilė Nacickaitė (182 cm, "Mann-Filter Zaragoza", Ispanija), Gabrielė Šulskė (172 cm, Vilniaus "Kibirkštis-MRU").

Puolėjos: Mantė Kvederavičiūtė (180 cm, Niukaslo "Eagles", Didžioji Britanija), Monika Grigalauskytė (191 cm, "Izmit Belediyespor", Turkija), Laura Juškaitė (186 cm, "Gorzow Wielkopolski", Lenkija), Gabija Meškonytė (182 cm, Krokuvos "Wisla", Lenkija), Giedrė Labuckienė (190 cm, Liublino "AZS UMCS", Lenkija), Justė Veronika Jocytė (184 cm, Klaipėdos "Neptūnas").

Vidurio puolėjos: Gintarė Petronytė (195 cm, Venecijos "Umana Reyer", Italija), Eglė Šikšniūtė (198 cm, "Castors Braine", Belgija), Laura Miškinienė (190 cm, Bydgoščiaus "Artego", Lenkija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių