Quantcast

Tarp būsimų varžovų – JAV krepšininkai

  • Teksto dydis:

Į Tokijo olimpines žaidynes nusitaikiusi Lietuvos trijulių krepšinio rinktinė pradėjo ruoštis atrankos varžyboms – susirinko į pirmą per savo istoriją treniruočių stovyklą.

Žaidėjai – iš keturių klubų

Anykščiuose, vadovaujant treneriams Dainiui Novickui ir Žydrūnui Urbonui, sportuoja keturių Lietuvos krepšinio klubų atstovai.

Tai – Ignas Vaitkus, Žygimantas Skučas, Vytautas Šulskis ir Gintautas Matulis (visi – Utenos "Juventus"), Darius Tarvydas ir Aurimas Urbonas (abu – Jonavos "CBet"), Aurelijus Pukelis, Šarūnas Vingelis, Paulius Beliavičius, Marijus Užupis ir Paulius Semaška (visi – Šakių "Vytis") bei Šarūnas Beniušis ir Žygimantas Šimonis (abu – Marijampolės "Sūduva-Mantinga").

Ikiolimpiniame atrankos turnyre (jis numatytas gegužės 26–30 d. Austrijoje) nacionalinę trijulių krepšinio rinktinę sudarys keturi žaidėjai.

"Laiko pasiruošti – pakankamai, todėl artimiausiu metu neplanuojame sumažinti kandidatų skaičių. Žiūrėsime, kaip seksis per kontrolines varžybas", – sakė D.Novickas.

Lemiami mūšiai – gegužę

Lietuviai ketina dalyvauti turnyruose Sankt Peterburge, Dohoje. Be to, dėl draugiškų rungtynių tariamasi su latviais, belgais, olandais.

Austrijoje, Graco mieste, ikiolimpinėse trijulių krepšinio atrankos varžybose dėl trijų kelialapių į Tokijo olimpiadą kovos 20 rinktinių.

Austrijoje, Graco mieste, vyksiančiose ikiolimpinėse atrankos varžybose dėl trijų kelialapių į Tokiją kovos 20 trijulių krepšinio rinktinių.

Mūsų šalies komanda B grupėje susitiks su JAV, Belgijos, Pietų Korėjos ir Naujosios Zelandijos atstovais.

A grupėje rungtyniaus Mongolijos, Lenkijos, Brazilijos, Turkijos ir Čekijos ekipos, C – Slovėnijos, Prancūzijos, Kataro, Filipinų ir Dominikos Respublikos, D – Nyderlandų, Latvijos, Kanados, Kroatijos ir Austrijos.

Į ketvirtfinalį pateks 1–2 vietas grupėse užėmusios rinktinės.

Vienoje valtyje

"Dėmesys trijulių komandai – kaip ir nacionalinei vyrų krepšinio rinktinei. Visi esame vienoje valtyje, todėl norisi, kad abi ekipos dalyvautų olimpiadoje", – sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Pasak jo, trijulių krepšinio rinktinės interesai derinami su šalies lygomis, klubais.

Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) reitingų lentelėje Lietuvos vyrų trijulių krepšinis yra dešimtoje vietoje. Aukštesnėse pozicijose – Serbija, JAV, Rusija, Slovėnija, Latvija, Nyderlandai, Kinija, Kanada ir Mongolija.

2019 m. Europos čempionate Lietuvos komanda (P.Beliavičius, A.Pukelis, M.Užupis ir Š.Vingelis) iškovojo bronzos medalius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių