Quantcast

T. Pačėsas: turiu pretenzijų ir sau, ir visai komandai

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Lietuvos rytas“ atkakliomis rungtynėmis pradėjo „Tete-a-Tete Casino-LKL“ ketvirtfinalio seriją. Tomo Pačėso ekipa tik paskutinėmis sekundėmis 79:74 įveikė Panevėžio „Lietkabelio“ komandą. Po rungtynių vilniečių strategas pyko ant savo krepšininkų bei pabrėžė, kad sėkmingas rungtynes sužaidė tik Gediminas Orelikas. Pastarasis jau per pirmąją mačo dalį surinko 21 tašką, o antroje pridėjo dar 3 taškus.

„Vienintelio Oreliko sąskaita susikrovėme persvarą. Kiti žaidėjai absoliučiai nefunkcionavo. Abu įžaidėjai labai prastai pradėjo susitikimą. Visgi vėliau Kendrickas Brownas įsivažiavo ir mums padėjo. Išskyrus paskutinę klaidą, jis parodė, kad gali žaisti. Kiti žaidėjai praėjo šalia rungtynių ir to negali būti. Darysime išvadas“, – spaudos konferecijoje sakė Pačėsas.

Treneris pabrėžė, kad daugelis žaidėjų nebuvo naudingi komandai ir tik pridarė jai nuostolių. Jis turėjo pretenzijų visai komandai.

„Daug žaidėju praėjo šalia rungtynių ir tai yra nedovanotina. Jų žaidimas šiandien atnešė daugiau nuostolių nei naudos. Taip negali būti, mes žaidžiame atkrintamosiose varžybose, kurioms ilgai ir intensyviai ruošėmės. Šios rungtynės parodė, kad trūko koncentracijos. Turiu pretenzijų ir sau, ir visai komandai“, – teigė strategas.

Rungtynės nesėkmingai susiklostė aukštaūgiui Antanui Kavaliauskui. Starto penkete rungtynes pradėjęs „Lietuvos ryto“ kapitonas taškų nepelnė ir surinko -1 naudingumo balą.

„Paskutinėse rungtynėse su Alytaus „Dzūkija“ stengėmės kuo daugiau jį įtraukti į žaidimą. Šiandien tiek puolime, tiek gynyboje jis pasirodė blankiai. Tai – taip pat priežastis, kodėl „Lietkabelis“ dominavo po krepšiu. Manau, kad čia problema jo galvoje. Reikalausime, kad žaistų maksimaliai. Kiekvienas turi pažiūrėti į save“, – priekaištus savo krepšininkams reiškė Pačėsas.

„Lietkabelio“ gretose rezultatyviausiai žaidė 15 taškų pelnęs Žygimantas Janavičius. Visgi jis pataikė vos du tritaškius iš 10 bandymų. Pačėsas pripažino, kad specialiai leido įžaidėjui laisvam atakuoti iš toli.

„Matyt nebijojome nudegti. Pasirinkome taktiką, ji pasiteisino ir nematėme priežasties ją pakeisti. Žinome Žygimantą gerai, jis dar turi kontraktą su „Lietuvos rytu“. Visgi mes jam leidome įmesti pernelyg daug taškų. Tai buvo vienos geriausių jo rungtynių šį sezoną. Mes atsitraukėme, bet jis vis tiek prasiverždavo“, – sakė Pačėsas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių