Quantcast

Sezono finiše – skambi pergalė prieš „Žalgirį“

„Nors rungtynės nieko nereiškė galutinėje rikiuotėje, man buvo svarbu laimėti“, - pripažino Nenadas Čanakas. Jo muštruojamas Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pergalingai baigė „Betsafe-LKL“ reguliarųjį sezoną.

Nenado Čanako auklėtiniai namie 87:85 palaužė Kauno „Žalgirį“. Rungtynės nebekeitė nieko nė vienai ekipai, kadangi žalgiriečiai su 28 pergalėmis reguliariajame sezone yra pirmi, o panevėžiečiai su 22 laimėjimais – ketvirti. „Žalgiris“ ketvirtfinalyje susitiks su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“, o „7bet-Lietkabelis“ – su Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

T.Cavanaugh pastarąjį kartą ant „Betsafe-LKL“ parketo buvo dar gruodžio viduryje. Sugrįžimo mače jis per 18 minučių pelnė 4 taškus, atkovojo 2 kamuolius, 3 kartus prasižengė ir rinko 1 naudingumo balą.

„Žalgiris“ vertėsi be Rolando Šmito ir Isaiah Tayloro, kurie gavo poilsio.

Būtent T.Cavanaugh pirmasis atidarė „Žalgirio“ taškų sąskaitą, o rungtynių pradžioje svečiai po truputį krovėsi pranašumą – 8:2. Tuo tarpu Jamelas Morrisas vos per kelias minutes spėjo užsidirbti tris pražangas ir sėdo ant suolo. Kevariusas Hayesas pataikė pirmą savo sezono tritaškį, o toliau tolimus metimus išnaudoję žalgiriečiai po pirmo ketvirčio pirmavo 21:12.

Arno Butkevičiaus ir Luko Lekavičiaus metimai tempė į priekį svečius (26:12), tiesa, reakciją parodė Gyorgy Golomanas bei Paulius Murauskas – 16:26. Nepaisant pastangų artėti, prieš ilgąją pertrauką panevėžiečiai atsiliko 33:45.

Nors Vytenis Lipkevičius trečią kėlinį atidarė tritaškiu, tuo pačiu atsakė Tomas Dimša, o „Žalgiris“ saugojo apčiuopiamą persvarą – 50:38. Skirtumas svyravo apie 10 taškų ribą (55:45), bet Kristianas Kullamae ir V.Lipkevičius intrigą pakurstydavo labiau. 7 taškai – tokiu atstumu panevėžiečiai priartėjo, taip ir baigėsi trečias ketvirtis – 54:61.

Intrigą panevėžiečiai kurstė vis labiau ir po K.Kullamae metimo atsiliko 63:68. Vis tik minutės pertraukėlė davė vaisių „Žalgiriui“: E.Ulanovas realizavo baudas, L.Birutis – dvitaškį su pražanga, tad skirtumas vėl buvo dviženklis – 73:63. G.Oreliko lyderystė gelbėjo šeimininkus, o A.Butkevičius po nesportinės pražangos sėdo ant suolo – 70:73. P.Murauskas skirtumą rėžė iki minimalaus (72:73), tuo tarpu G.Orelikas išvedė į priekį „7bet-Lietkabelį“ – 76:75. K.Lukošiūnas grąžino persvarą žalgiriečiams, jam atsakė G.Maldūnas, bet T.Dimša lygino rezultatą – 81:81. Liko minutė, Ž.Šakičius smeigė tritaškį, o V.Lipkevičius baudomis artino prie pergalės savo klubą – 86:81.

Likus 11 sek. D.Giedraitis paleido tritaškį, o K.Kullamae pataikė vieną baudą – 87:84. T.Dimša realizavo vieną baudos metimą, tyčia prametė antrąjį, bet kamuolį išplėšė V.Lipkevičius.

„Žinojome, kad abiem komandoms rungtynės nebus reikšmingos. Aišku, bandėme laimėti, bet ir norėjome padalinti minutes visiems žaidėjams. Šiek tiek žaidėme ir katės-pelės žaidimą, nes su „Lietkabeliu“ dar gali tekti susitikti vėlesniuose etapuose“, - aiškino „Žalgirio“ vairininkas Kazys Maksvytis.

„Pirmoje dalyje atrodėme pavargę, striginėjome puolime, atlikome tik šešis rezultatyvius perdavimus. Kiekviena mūsų pražanga lėmė baudos metimus, vadinasi, trūko koncentracijos“, - dėstė Nenadas Čanakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių