Quantcast

Švenčionėliuose – naujas sporto aikštynas su LKF krepšiais

  • Teksto dydis:

Antradienis Švenčionėliuose virto sporto švente, kurios vieną svarbiausių dalių sudarė krepšinis. Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius, Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis atidarė naują sporto aikštyną.

E.Urbanavičius prisiminė savo pirmąjį apsilankymą Švenčionių rajone, kai susidūrė su rajonu, kuris „nedraugauja“ su sportu. Antradienio apsilankymas jį labai nudžiugino, kad rajonas didžiuliais žingsniais tobulėja ir ieškoma galimybių sporto infrastruktūros plėtrai.

Pasak pranešimo, A. Sabonis taip pat džiaugėsi Švenčionių rajono savivaldybės iniciatyvomis rengiant kūno kultūrai ir sportui skirtos infrastruktūros gerinimo projektus. Jis linkėjo, kad netrukus Švenčionių rajone atsirastų ne tik naujos daugiafunkcinės lauko sporto aikštelės, tačiau ir aikštės su stogu – tikri sporto centrai.

Švenčionėlių miesto sporto aikštynas įrengtas įgyvendinant iš Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Lietuvos krepšinio federacijos ir Švenčionių rajono savivaldybės lėšų finansuojamą projektą „Sporto aikštelių įrengimo Lauko g., Švenčionėlių m. projektas“. Įrengtos krepšinio, futbolo ir sporto treniruoklių aikštelės.

LKF dovanojo aikštynui krepšius su visomis konstrukcijomis. Tai – ne vienintelė LKF dovana – federacija nuolat prisideda prie tokių projektų, kai juose dalyvauja vietos savivaldybės ir privatus kapitalas.

Švenčionėlių miesto sporto aikštyno atidarymo šventę atidarė ką tik iš Lietuvos moksleivių dainų šventės „Tu mums viena“ grįžęs Pavoverės varinių dūdų orkestras (vadovas Bronislovas Vilimas).

E. Urbanavičius, R.Klipčius ir A.Sabonis iškilmingai perkirpo atidarymo juostelę ir pasodino prie aikštyno tris ąžuoliukus.

A. Sabonis pasirašė ant krepšinio kamuolių, kurie nukeliavo Švenčionių rajono vaikų globos namų vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių