Quantcast

Svečiai iš Ukrainos tikisi naudingų pamokų

Su Kamianskės "Prometey" krepšinio komanda į Lietuvą sugrįžęs Andrius Jurkūnas kol kas turėtų būti patenkintas: Ukrainos atstovai laimėjo trejas rungtynes iš eilės.

Dalyvaus FIBA turnyre

44-erių metų kaunietis A.Jurkūnas dirba Kamianskės klubo trenerių štabe, kuriam vadovauja Vitalijus Černijus.

Praeitą sezoną "Prometey" komanda Ukrainos superlygos čempionate iškovojo bronzos medalius ir dalyvaus Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) taurės turnyre.

A.Jurkūnas – 1994 m. Europos jaunių ir 1996 m. Europos jaunimo čempionas, 2001 m. Lietuvos čempionas (su Kauno "Žalgiriu"), 2007 m. Vengrijos čempionas (su Solnoko "Olaj").

"Žalgirio" arena jau turi patirties, kaip per COVID-19 pandemiją organizuoti krepšinio varžybas. (Evaldo Šemioto nuotr.)

"Prometey" ekipa suplanavusi sužaisti Lietuvoje penkias kontrolines rungtynes.

Kamianskės krepšininkai jau nugalėjo Kauno "Žalgirio" dublerius (90:83), "Šiaulius" (99:77) ir Klaipėdos "Neptūną" (77:68).

Vakar klaipėdiečiai su Ukrainos atstovais susitiko antrą kartą. Rugpjūčio 30-ąją numatyta "Prometey" dvikova su Vilniaus "Rytu".

"Sąlygos sportuoti Lietuvoje – puikios, varžovai – stiprūs, kai kurie iš jų jau gerai žinomi Europoje. Mes irgi norime tarti skambų žodį tarptautinėje arenoje, todėl tikimės, kad lietuviško krepšinio pamokos mums labai pravers ateinantį sezoną", – teigė Kamianskės ekipos strategas V.Černijus.

Laukia "Panathinaikos"

Vilniečiai kontrolinių varžybų ciklą pradėjo pergale 92:74 prieš Kėdainių "Nevėžį".

"Rytui", žaidusiam be legionierių Andrew Goudelocko ir Demetriuso Jacksono, taip pat be Sauliaus Kulviečio bei Roko Gusčio, 19 taškų pelnė Martynas Echodas, 15 – Arnas Butkevičius, 13 – Augustas Marčiulionis.

Kėdainių ekipai kol kas nepadėjo Sedrickas Barefieldas ir Arielis Hukportis, o labiausiai pasižymėjo graikas Panagiotis Kalaitzakis, surinkęs 22 taškus.

Rugsėjo 15-ąją planuojamas "Ryto" ir Atėnų "Panathinaikos" mačas.

Graikijos atstovai į Vilnių persikels iš Kauno, kur rugsėjo 12–13 d. kartu su "Žalgiriu", Berlyno ALBA ir Milano "AX Armani Olimpia" dalyvaus ikisezoniniame Eurolygos turnyre.

Žais Vengrijoje

Utenos "Juventus" ekipos treniruotes sutrikdė dvylikos komandų FIBA trijulių krepšinio "World Tour Masters" turnyras Vengrijoje.

Į Debreceną išvyko "Juventus" žaidėjai Vytautas Šulskis, Gintautas Matulis ir Ignas Vaitkus bei praeitą sezoną Utenos klubui atstovavęs Darius Tarvydas.

Jie rugpjūčio 29–30 d. vyksiančio trijulių krepšinio turnyro D grupėje išmėgins jėgas su gerai pažįstamais varžovais – Šakių "Vyčio-Gulbelės" krepšininkais Mariumi Užupiu, Aurelijumi Pukeliu, Šarūnu Vingeliu ir Pauliumi Beliavičiumi bei JAV ekipa "NY Harlem", kurią sudaro Kidanis Brutusas (ūgis 185 cm), Marcelis Esonwune'as (200 cm), Dominique'as Jonesas (178 cm) ir Joey Kingas (206 cm).

Į ketvirtfinalį pateks 1–2 vietas užėmusios komandos. Lietuvos atstovams tektų varžytis su B grupės trijulėmis – Novi Sado (Serbija), Amsterdamo (Nyderlandai) arba Debreceno (Vengrija).

Novi Sado ekipa – antra pagal FIBA reitingą šio turnyro dalyvė (2 260,204 tšk.), o lyderė – taip pat Serbijai atstovaujanti "Liman" (2 262,516 tšk.).

Vengrijoje vyksiančiame FIBA trijulių krepšinio "World Tour Masters" turnyre Lietuvai atstovaus Šakių ir Utenos komandos.

"NY Harlem" (1 874,567 tšk.) – ketvirtoje vietoje, "Vytis-Gulbelė" (1 769,436 tšk.) – penktoje, "Juventus" (9 513 tšk.) – dvyliktoje.

Virusui nepasiduos

Vakar Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius po susitikimo su Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistais patvirtino: LKL čempionatas prasidės rugsėjo 19-ąją ir nebus stabdomas.

"Turime paruošę kelis planus, kad varžybos, nepaisant epidemiologinės situacijos, galėtų tęstis. Kitąmet tikrai turėsime čempioną", – pareiškė R.Milašius.

"Džiugu, kad į mūsų pastabas atsižvelgiama. Tam skiriamas didžiulis dėmesys, LKL pastangos ir pasiruošimas yra pagirtinas, – sakė vyriausioji Lietuvos epidemiologė Loreta Ašoklienė. – Žiūrovams arenose apsauginės kaukės bus privalomos per visas rungtynes, taip pat jie turės išlaikyti 1 m atstumą, tačiau nuo rugsėjo 1-osios sirgalių skaičius sporto salėse nebus ribojamas."

Komandos dėl COVID-19 bus tiriamos periodiškai.

Jeigu apsikrėtimų atvejų stipriai daugėtų, LKL planuoja atsisakyti žiūrovų. Komandoje diagnozavus apsikrėtimą COVID-19 virusu, karantinas būtų taikomas visam klubui – jis mažiausiai 14 dienų pasitrauktų iš čempionato, o rungtynės būtų perkeltos į ateitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių