Quantcast

Sudie, legenda: D. Ivkovičiaus laidotuvėse susirinko būrys krepšinio įžymybių

  • Teksto dydis:

Krepšinio pasaulis antradienio popietę Belgrade atsisveikino su legendiniu treneriu Dušanu Ivkovičiumi.

Buvusio specialisto laidotuvėse apsilankė daugybė kitų krepšinio legendų, įskaitant Željko Obradovičių, Žarko Paspaljis, Dino Radja, Vlade Divacas, Predragas Danilovičius bei Jure Zdovcas. Visi jie nešė Ivkovičiaus karstą.

Ceremonijoje taip pat buvo Vassilis Spanoulis, Theodoros Papaloukas, Milanas Tomičius bei Pirėjo „Olympiakos“ savininkai Panagiotis ir Georgios Aggelopoulosai.

„Esu čia kaip Serbijos krepšinio federacijos prezidentas ir turiu pareigą pasakyti, kad be Dudos mūsų federacija nebūtų tokia, kokia ji yra dabar, – pirmadienį duotoje kalboje sakė P. Danilovičius. – Visas Europos ir pasaulio krepšinis raško jo užaugintus vaisius. Krepšinis nebuvo jo gyvenimo dalis, tai buvo jo gyvenimas.“

Ž. Obradovičius akcentavo, kiek daug jam reiškė D. Ivkovičiaus buvimas šalia.

„Duda buvo žmogus, kuris man buvo viskas – mokytojas, treneris, krikštatėvis, draugas. Jis paliko neišdildomą žymę. Jo palikimas yra begalinis, nes išmokė daugybę krepšininkų ir padarė juos geresniais žmonėmis. Iki šiol remiuosi jo patarimais“, – dėstė Ž. Obradovičius.

D. Ivkovičius treneriu dirbo 1968–2016 metais. Jo treniruojama Jugoslavijos rinktinė triskart tapo Europos čempione, sykį laimėjo pasaulio čempionatą, tapo Seulo olimpinio žaidynių sidabro laimėtoja.

Vadovaujant Serbijos nacionalinei komandai, 2009 metais D. Ivkovičius iškovojo Europos čempionato sidabrą.

Klubiniame krepšinyje jis dukart tapo Eurolygos čempionu, viena iš taurių iškovota 2012 metais su Pirėjo „Olympiakos“, kuriai atstovavo Martynas Gecevičius.

D. Ivkovičius po tris kartus yra tapęs Graikijos ir Rusijos lygų čempionu, keturis sykius laimėjo Graikijos taurę.

Specialistas taip pat yra Koračo taurės, Europos taurės, Saportos taurės, Turkijos taurės ir Rusijos taurės nugalėtojas.

Jo paskutinė karjeros stotelė buvo Stambulo „Anadolu Efes“, kuriai vadovavo 2014–2016 metais. Prieš tai Ivkovičius treniravo tokias komandas kaip Maskvos „Dinamo“, Maskvos CSKA, Atėnų AEK, Atėnų „Panionios“, Salonikų PAOK, Salonikų „Aris“ ir Belgrado „Partizan“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių