Quantcast

Su „Žalgiriu“ iššūkius pasitinkantis K. Evansas: niekas nesusikuria per dieną

  • Teksto dydis:

Naujasis Kauno „Žalgirio“ atakų organizatorius Keenanas Evansas jau spėjo priprasti prie gyvenimo ritmo ir savo komandos draugų Kaune. Krepšininkas, su kitais žalgiriečiais jau pradėjęs kovas „Betsafe-LKL“ čempionate, kitą savaitę laikys ir pirmąjį sezono Eurolygos rungtynių egzaminą.

26 metų 191 cm ūgio amerikietis apie savo įspūdžius Lietuvoje bei visą ligšiolinę karjerą mintimis dalijosi kartu su „Žalgiris TV“ laidų vedėju Ryčiu Kazlausku pirmoje tinklalaidės „ŽalgirisOnAir“ dalyje. Antroje dalyje, skirtoje „Žalgiris Insider“ MVP plano prenumeratoriams, krepšininkas atsakė į jam sirgalių užduotą šūsnį klausimų.

„Užaugau sportininkų šeimoje. Mano mama žaidė krepšinį koledže, o tėtis – mokykloje, – kalbėjo Evansas, kurio tėtis, Kenny Evansas, dalyvavo 2000 m. Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse. – Tėtis greitai persimetė į lengvąją atletiką, kai suprato, kaip gerai jam ten sekasi. Koledže jis užsiėmė šuoliu į aukštį.

Kaip bebūtų, augdamas ėjau į mamos krepšinio treniruotes, mano tėčio pirmoji meilė buvo krepšinis. Buvau salėje, ėmiau kamuolį į rankas ir kopijavau, ką darė mano tėvai. Tai tiesiog pateko į mano kraują.“

Po ketverių metų studijų ir rungtyniavimo „Texas Tech“ universitete Evansas neišgirdo savo pavardės NBA naujokų biržoje, tačiau dalį 2018–2019 m. sezono buvo sudaręs dvišalį kontraktą su Detroito „Pistons“ bei rungtyniavo G lygoje. Po pirmojo profesionalo karjeros sezono krepšininkas nusprendė persikelti į Europą, kur sudarė sutartį su Bosnijoje ir Hercegovinoje esančia Aleksandrovaco „Igokea“ ekipa.

Žengus pirmus žingsnius Europoje, Evansas sužibėjo Izraelyje. 2020–2021 m. sezone su Haifos „Hapoel“ amerikietis tapo didžiausią naudingumo balų vidurkį Izraelio lygoje renkančiu žaidėju, todėl nenuostabu, kad po tokio sėkmingo sezono gynėjas patraukė Tel Avivo „Maccabi“ klubo dėmesį.

„Sezoną anksčiau žaidžiau komandoje, kur kamuolys nuolat buvo mano rankose. Tada visos akys buvo įsmeigtos į mane kaip lyderį, – pasakojo „Maccabi“ ir Eurolygoje praėjusį sezoną debiutavęs Evansas. – Bet „Maccabi“ gretose buvo visai puiku, kad galėjau tą naštą su kažkuo pasidalinti, ypač savo pirmajame sezone Eurolygoje.

Buvo smagu sudaryti duetą su Scottie Wilbekinu. Jis puikus vyrukas aikštėje ir už jos ribų. Buvo smagu padėti jam užsivesti rungtynėse. Negana to, jis būdavo pagrindinis varžovų taikinys, o aš galėdavau tuo pasinaudoti ir rasti lengvesnių būdų pelnyti taškus.“

Šių metų vasarą Evansas pasiryžo dar vienam naujam karjeros posūkiui ir sudarė sutartį su „Žalgiriu“. Krepšininkas tikina, kad Kaune jam patinka ir džiaugiasi naujaisiais komandos draugais bei besiformuojančiu ekipos žaidimu.

„Viskas čia yra šaunu. Kalbant apie komandą ir krepšinį, niekas nesusikuria per vieną dieną. Tai yra procesas. Žiūrime tik į kitą dieną. Bandome suprasti vienas kitą, dar tik bandome būti geresniais. Mūsų pirmosios sezono rungtynėse nebuvo pačios geriausios, bet pergalė yra pergalė. Bet grįžome ir turime būti geresni jau kitame susitikime. Visas kol kas yra gerai. Turime puikių vyrukų, gerų trenerių. Pradedame nuo gero taško. Turime tiesiog į viską žiūrėti pamažu“, – tikino Evansas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uk

Uk portretas
Eurolygoje Žalgiriui gresia Lietuvos rinktinės likimas. Trumpai kapai. Kad tik Maksvyčio širdis atlaikytų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių