Quantcast

Su Leo atsisveikinęs P. Motiejūnas: jam tai – didelė galimybė

Dėl įžaidėjų grandies kitam sezonui kurį laiką ramūs buvę Kauno „Žalgirio“ vadovai sugrįžo į naujo krepšininko paieškas. LKL čempionų klubas su Stambulo „Fenerbahče“ susitarė dėl Leo Westermanno perėjimo į šią komandą ir dairosi jį pakeisiančio gynėjo.

Pagal kontraktą L. Westermannas iki liepos 8 d. galėjo pakeisti komandą, sumokant „Žalgiriui“ išpirką. Kauno klubas jau gavo visus reikiamus dokumentus iš „Fenerbahče“ ekipos ir atsisveikino su prancūzu.

Nors informacija apie L. Westermanno perėjimą išlindo tik paskutinę dieną, „Žalgiris“ apie tai žinojo kur kas anksčiau,

„Nuo pat pradžių viskas vyko atvirai – ir pats Leo, ir jo agentas, ir Željko (Obradovičius), ir „Fenerbahče“ yra ne tie, kurie nesidalintų informacija, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas. – „Fenerbahče“ mūsų paklausė, ar gali vesti derybas, o Europos krepšinyje tokie atvejai nėra dažni. Eurolygos klubams reikėtų pasitempti, kad galėtume žaisti atviromis kortomis.“

„Žalgiris“ nedarė kliūčių L. Westermanno išvykimui. Jis jau antrą kartą iš Kauno ekipos pakilo į Eurolygos grandus – prieš dvejus metus sutartį jam po „Žalgirio“ pasiūlė Maskvos CSKA.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, L. Westermannas turėjo ir dvejų metų Kazanės UNIKS komandos pasiūlymą, tačiau „Fenerbahče“ jį suviliojo galimybe kovoti dėl Eurolygos čempionų titulo ir darbu su Ž. Obradovičiumi.

„Kai su pasiūlymu ateina toks klubas kaip „Fenerbahče“, supranti, kad jam tai – didelė galimybė. Kaip buvo su CSKA, taip dabar – su „Fenerbahče“: su tokiomis komandomis jo galimybės laimėti Eurolygą procentaliai yra didesnės“, – pasakojo P. Motiejūnas.

„Žalgiris“ įžaidėjo grandyje turi Luką Lekavičių ir Roką Jokubaitį, čia dalį praėjusio sezono žaidė ir ekipoje liekantis Thomasas Walkupas.

Kauno klubo vadovai dabar šalia jų ieško dar vieno įžaidėjo, kuris pakeistų išvykusį L. Westermanną.

Kitas kauniečių taikinys – aukštaūgis, galintis žaisti ketvirtoje ir penktoje pozicijose.

Nors „Žalgiris“ į šią poziciją nebesvarstė Antano Kavaliausko kandidatūros, jo sprendimas baigti krepšininko karjerą P. Motiejūną vis tiek pagavo netikėtai.

„Tikrai nustebino, galvojome, kad Antanas dar galėjo žaisti, – pasakojo P. Motiejūnas. – Kiekvieną tokį sprendimą vertinu su kažkiek liūdesio, nes Antanas – tikrai puikus žmogus, puikus žaidėjas, puiki asmenybė. Mums jis labai padėjo ir prisidėjo prie atmosferos ir jo tikrai trūks rūbinėje.“

A. Kavaliauską „Žalgiryje“ pakeis Martinas Gebenas, kuriam numatyta vieta kito sezono sudėtyje.

„Žalgiris“ artimiausią savaitę lauks žinių dėl kitų dviejų klubą papildžiusių aukštaūgių. Australas Jockas Landale'as ir amerikietis Nigelis Hayesas rungtyniauja NBA Vasaros lygoje ir iki liepos 15 dienos turi galimybę pasirašyti kontraktus su NBA ekipomis.

Jeigu NBA komandos jais nesusidomės, rudenį abu apsivilks „Žalgirio“ marškinėlius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žinovas

Žinovas portretas
Tai Tegul lieka rūbinėje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių