Quantcast

Šaro ir M. Schillerio darbo metodikas lyginęs M. Grigonis: viskas yra kitaip

Vienas Kauno „Žalgirio“ vedlių Marius Grigonis greitai suprato, kad Šarūno Jasikevičiaus ir naujojo komandos trenerio Martino Schillerio darbo metodikos gerokai skiriasi.

„Žalgiris“ kol kas turėjo tik vieną komandinę treniruotę krepšinio salėje, kurią pravedė M. Schilleris, M. Grigonis su treneriu dirbo ir individualiai.

„Kol kas sunku kažką sakyti, gal bus lengviau po mėnesio ar dviejų. Viskas nauja, kitaip, – pažymėjo M. Grigonis. – Jeigu norite palyginimų su praėjusiais metais, tai viskas yra kitaip, pratimai yra kitokie, filosofija yra kitokia. M. Schilleris ateina su savo bagažu. Yra daug amerikietiško pozityvumo. Dabar tik ateina palyginimai su Šaru. Yra kitaip, bet tikrai nėra taip, kad sakyčiau, jog blogai. Ta viena komandinė treniruotė buvo ilga, bet tai yra suprantama, nes jis nori įdiegti savo filosofiją, daugiau paaiškinti. Ne taip intensyviai, bet daugiau aiškinimo, daug skirtingų pratimų. Bus kitaip. Nenoriu plėstis, nes gal po kelių mėnesių kitaip kalbėsiu.“

M. Grigonis vasarą su Lietuvos rinktine žaidė draugiškose rungtynėse Estijoje, tačiau prieš tai dėl traumos nerungtyniavo 8 mėnesius.

„Smagu, – apie sugrįžimą į komandą sakė M. Grigonis. – Net ir po įprastos vasaros visada norisi sugrįžti čia ir sportuoti su komanda. Viskas nauja ir dar žiūrėsime, kaip seksis toliau.“

Per vasarą „Žalgiris“ pasipildė šešiais naujokais. Ekipa įsigijo Tomą Dimšą, Steve’ą Vasturia, Patricio Garino, Augustine’ą Rubitą, Mareką Blaževičių ir Joffrey Lauvergne'as.

Naujokams įsilieti į kolektyvą problemų nekilo, mano M. Grigonis.

„Dar bus komandos vakarienė ir pažinsime daugiau, o kol kas viskas atrodo gerai, visi sutariame. Lengva įsilieti į šią rūbinę, mes visada visus priimame, manau, kad ir jie tą patį pasakytų. Nėra taip, kad būtų nesutarimų, ar kad kažkas sėdėtų ir tylėtų“, – kalbėjo gynėjas.

Be M. Grigonio, „Žalgiryje“ taip pat liko Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis, Thomasas Walkupas, Karolis Lukošiūnas, Artūras Milaknis, Nigelas Hayesas, Paulius Jankūnas ir Martinas Gebenas.

„Žalgiris“ pirmąsias sezono rungtynes Eurolygoje žais spalio 1-ąją svečiuose su Pirėjo „Olympiakos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių