Quantcast

Šaras apie raginimą pasilikti: stengsimės išpildyti norus

„Stengsimės išpildyti jos norus“, – šyptelėjo Šarūnas Jasikevičius, reaguodamas į mažosios sirgalės iškeltą plakatą „Šarai, pasilik“. Antradienio vakarą „Žalgirio“ arenoje Kauno ekipos trenerį džiugino ne tik aistruolių simpatijos.

 

„Esame labai patenkinti, kad pradėjome seriją pergalingai. Puolime žaidėme kantriai, sužaidėme solidžias rungtynes. Gynyboje buvo visko, momentais nesupratome savo gynybinių taisyklių, mus daug kur „Rytas“ baudė. 19 jų atkovotų puolime... Aš nieko panašaus neprisimenu. Turbūt Dainius geriau paruošė komandą negu aš, - dėstė „Žalgirio“ vairininkas. - Po paskutinių rungtynių kalbėjau, kad turime pranašumų, bet išėjo atvirkščiai. Tikimės ilgos serijos. Turime suprasti, kad po dviejų dienų rungtynės bus visai kitokios“.

Kaip pavyko „išjungti“ D.J. Seeley, kuris atakavo itin netaikliai ir nepelnė taškų?

– Nelabai žinau, ką pasakyti, bet tai, kad jis išėjo su nuliu taškų, savaime sako apie mūsų gynybą. Galbūt jų idėjos buvo remtis kitais žaidėjais. Kitose rungtynėse tikimės kitokių iššūkių.

„Rytas“ pelnė tik 7 taškus greituoju puolimu. Ar esate patenkintas, kaip pavyko pristabdyti tas atakas?
– Gana neblogai pavyko, tai susiję su mūsų puolimu. Svarbiausia patiems žaisti kantriai, ieškoti savo metimų. Man nepatinka tik tai, kad kai nepataikėme, patys paėmėme 9 kamuolius puolime, bet nepataikėme.

Minėjote, kad varžovai geriau pasiruošė rungtynėms, nes atkovojo daugiau kamuolių puolime. Kaip jie galėjo tam pasiruošti?
– Tai yra motyvaciniai dalykai. Sunku labiau motyvuoti nei motyvuoja patys finalai. Pralaimėjome daug mikrodvikovų vienas prieš vieną. Kalbu ne apie tas situacijas, kai jie išsikeičia ir , pavyzdžiui, A.Parachovskis lieka prieš mūsų įžaidėją ar gynėją. Bet buvo ir situacijų, kai paprasčiausiai mes neatsitverdavome oponentų. Sunku bėgti į greitą puolimą su 19 nepaimtų kamuolių.

Kokių „Ryto“ žaidimo taktinių pokyčių tikitės per tas dvi dienas?
– Mes daugiau dėmesio kreipsime į detales. Labai svarbu likti šviežiems, išlaikyti jėgų ir energijos. Nes vilniečiai žaidžia su puikia energija. Vėlgi, sprendžiant iš tų atkovotų kamuolių.

- Kiek įtakos jūsų komandos energijai gali turėti ilgesnis jūsų atsarginių suolas?

- Sunku pasakyti. Visas atkrintamąsias žaidžiame kas antrą dieną. Jie prie to pripratę, kaip ir mes. Aišku, jų minutės kai kuriose pozicijose yra nemažos, bet jie turi žaidėjų. Ir Arnas Butkevičius, ir Martynas Echodas gali žaisti dviejose pozicijose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
Žalgiryje Šaras kaip karalius, jis gali, bet kaip barti, įžeidinėti, keiktis, jo komanda gali laimėti ar pralaimėti, vis tiek jis garantuotai gaus milijoninį atlyginimą, o svetur tektų jam gauti pinigus tik už pergales, būnant padoraus elgesio

vi

vi portretas
Kai pasiziuri kiek Šarūno Jasikeviciaus mokinių žaidžia kitose Eurolygos komandose , nelieka jokių abejonių, jog tai topinis treneris, nes visi tvirti, puikūs . Norisi, kad jo mokykla dominuotų pasaulyje, viliojanti ir talentinga.

M

M portretas
Tai, kad nieks neima jo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių