Quantcast

S. Pippeno nežavi A. Karnišovo atėjimas į „Bulls“ ir kitos permainos

  • Teksto dydis:

Čikagos „Bulls“ legenda Scottie Pippenas stebi iš pagrindų atsinaujinti siekiančią komandą, tačiau nėra tikras, ar atėjus naujiems žmonėms klubas iš tikrųjų pasitemps. Ekipos valdymo korpuse viceprezidento krepšinio operacijoms pareigos buvo patikėtos lietuviui Artūrui Karnišovui, o vyr. trenerio – Oklahomos „Thunder“ palikusiam Billy Donovanui.

Vertindamas pokyčius kertinėse pozicijose, S. Pippenas kritiškai pasisakė „Forbes“ žurnalistui Chirsui Casonui.

„Jeigu žiūri į visa tai iš krepšinio sirgaliaus perspektyvos, nesu sužavėtas tuo, ką jie pasirinko, – pradėjo Pippenas. – Nemanau, jog tai – dramatiški pokyčiai, kurie keis juos kaip komandą. Tokia yra mano asmeninė nuomonė. Man patinka Billy Donovanas kaip asmenybė, bet negalvoju, jog jis yra kažką įrodęs NBA, kad būtų vertas tokios investicijos ir kad jis gali kilstelėti komandą aukštyn, ko Čikagai reikia. „Bulls“ – komanda, kuri stringa labai ilgai. Aš tiesiog nematau vertės, kurią Billy atneša komandai. Tokių vyr. trenerių kaip jis – daug visur. B. Donovanas Oklahomoje nenuveikė nieko tokio ypatingo, kas jam galėtų garantuoti antrą šansą.“

2015-2020 m. „Thunder“ vadovavęs B. Donovanas paskutiniais metais NBA trenerių asociacijos buvo pripažintas metų specialistu. Aukščiausias jo pasiekimas su Oklahomos komanda – 2016-aisiais pasiektas Vakarų konferencijos finalas.

Per penkerius metus B. Donovano pergalių procentas reguliariajame sezone siekė 60,8 proc.

„Thunder“ troško išsaugoti specialistą savo gretose, bet dar prieš sezono pabaigą užmegztos derybos baigėsi trenerio atsisakymu priimti pasiūlymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių