Quantcast

Š. Jasikevičius: esu labai daug kuo patenkintas

Kauno „Žalgirio“ komandos treneris Šarūnas Jasikevičius po nesėkme pasibaigusių pirmųjų naujojo sezono Eurolygos rungtynių neliko nusivylęs savo auklėtinių žaidimu, bet apgailestavo dėl neišnaudotų progų.

Penktadienį Lietuvos čempionai savo aikštėje 58:70 (19:19, 11:18, 16:18, 12:15) pralaimėjo Vitorijos „Kirolbet-Baskonia“ (Ispanija) ekipai.

„Gana tipiškos pirmosios rungtynės, kur buvo labai daug neaiškumų, nesusikalbėjimų, o iš mūsų pusės - daug prarastų galimybių. Jeigu prieš rungtynes būtų kas nors pasakęs, kad „Baskonia“ įmes 70 taškų, o mes sustabdysime jų greitą puolimą ir susikursime tiek daug laisvų metimų, būčiau patenkintas. Bet taip jau yra. Varžovams šįkart sukrito daug sunkių metimų, o mes galėjome išsimesti nemažai gerų metimų, bet nesugebėjome to konvertuoti į taškus“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

Kauniečiai sėkmingai grūmėsi dėl atšokusių kamuolių, bet padarė 17 klaidų. Nepaisant to, „Žalgirio“ treneris nestokojo pozityvumo.

Esu patenkintas labai daug kuo, nesu labai nusivylęs šiomis rungtynėmis.

„17 klaidų mus labai baudė. Kažkiek akcentavome varžovų agresyvią gynybą, kur galėjome išnaudoti tam tikrus momentus, bet to nepaarėme. Esu patenkintas labai daug kuo, nesu labai nusivylęs šiomis rungtynėmis. 17 atkovotų kamuolių puolime parodo vyrų nusiteikimą. Tai įspūdingas skaičius. Bet mus vėl nubaudė nepadarytos pražangos anksčiau laiko. Tą jau kartoju kasmet. Labai daug prametėme baudų ir tritaškių. Iš dalies tai logiška, nes ir mums, ir varžovams nėra lengva žaisti prieš tokią fantastišką atmosferą arenoje“, – sirgalius pagyrė Š. Jasikevičius.

Treneris sutiko, kad komandai susižaisti dar reikia laiko, mat ekipoje šiemet yra net septyni naujokai, nemažai žaidėjų atstovavo nacionalinėms ekipoms.

„Logiška, kad reikia laiko, nes kiekviena sistema, kiekvienas treneris turi savo pliusus ir minusus. Žaidėjai žaidė rinktinėse, kuriose turi savo sistemas. Reikia praeiti šiuos dalykus. Vis tiek gaila, kad neišnaudojome savo šansų. Kiekvieną kartą, sugrįžę į rungtynės, galėdavome perimti kontrolę, bet vėl prastai sužaisdavome „bonuso“ situacijose ir negalėjome pasivyti varžovų“, – pridūrė „Žalgirio“ treneris.

Š. Jasikevičius pasidžiaugė, kad pagal naujas Eurolygos taisykles, minutinės pertraukėlės pradedamos skaičiuoti tik nuo tos akimirkos, kai žaidėjai atsisėda ant suoliukų.

„Super taisyklė. Tikrai. Pinigai klubams iš reklamų, o treneriams yra laiko daugiau išsiaiškinti su žaidėjais. Tai buvo vienas iš tų dalykų, kurių mes prašėme trenerių susitikimuose. 1 minutė pasitarimams yra per mažai“, – sakė Š. Jasikevičius.

„Baskonia“ treneris Velimiras Perasovičius džiaugėsi, kad jo auklėtiniai kontroliavo rungtynes paskutiniame kėlinyje.

„Tai buvo abiem komandomis sunkios rungtynės. Antrajame kėlinyje buvo svarbus momentas, kuomet surengėme greitas atakas po blokuotų metimų. „Žalgiris“ turėjo gerų momentų, bet mes sugebėjome tinkamai į juos reaguoti. Žaisti Kaune visada yra sunku“, – kalbėjo V. Perasovičius.

Šiose rungtynėse Vitorijos ekipai dėl traumos negalėjo padėti lietuviškų šaknų turintis Nickas Stauskas. Pasak V. Perasovičiaus, krepšininkas į rikiuotę turėtų grįžti kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių