Quantcast

S. Dončičius – apie Š. Jasikevičiaus karjeros pradžią ir Lukos pagarbą Lietuvai

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio šimtmečio proga būrys pasaulinių žvaigždžių gražiai atsiliepė apie mūsų šalies sporto karalių. Ne išimtis – vieno geriausių pasaulio krepšininkų Lukos Dončičiaus tėtis Saša, kuris atskleidė ir sūnaus požiūrį į Lietuvos krepšinį.

Dokumentiniame filme „Oranžinė bažnyčia“, kuris visuose mūsų šalies kino teatruose pasirodys gruodžio 2 dieną, Saša Dončičius negaili gražių žodžių Lietuvos krepšiniui bei būtent su juo pirmiausia sieja mūsų šalies vardą.

„Kai kažkas paklausia manęs apie Lietuvą, iškart pradedu galvoti tik apie krepšinį. Visa Europa žino, kad Lietuva – krepšinio šalis, ir man tiek žinoti užtenka“, – „Oranžinėje bažnyčioje“ pasakojo S. Dončičius.

Pats S. Dončičius turėjo ilgą ir sėkmingą krepšininko karjerą, o per ją ne kartą susitiko tiek su Kauno „Žalgiriu“, tiek su Vilniaus „Lietuvos Rytu“.

„Oranžinėje bažnyčioje“ slovėnas kaip paskutinį savo mačą prieš Lietuvos klubą įvardino 2007-2008 m. sezone, kuomet su „Union Olimpija“ Eurolygoje žaidė prieš „Žalgirį“.

„Man sunku atsiminti vardus, bet, jei nuoširdžiai, prieš kiekvieną lietuvį krepšininką būdavo sunku gintis. Jie gali mesti iš toli, veržtis link krepšio… Turi labai daug ginklų, o tokius žaidėjus labai sunku dengti“, – nuoširdžiai kalbėjo S. Dončičius.

Saša puikiai atsimena ir „Union Olimpija“ klube link Europos elito pradėjusį keliauti Šarūną Jasikevičių, kurį tuomet komandoje muštravo griežtasis specialistas Zmago Sagadinas.

„Šaras atvyko kaip Europos jaunimo čempionato MVP. Jis turėjo nuostabią karjerą, – pasakojo S. Dončičius. – Po „Union Olimpija“ Jasikevičiaus karjera tik kilo į viršų. Galvoju, kad Zmago Sagadinas tuo metu jam buvo geras treneris. Jis labai griežtas, kadaise ir jis mane treniravo. Išgyventi pas jį tikrai nėra lengva.“

„Oranžinėje bažnyčioje“ S. Dončičius nemažai dėmesio skiria ir sūnui Lukai, kuris, anot jo, labai gerbia Lietuvos krepšinį.

„Lukos nuomonė apie Lietuvos krepšinį – tokia pati, kaip visų mylinčių šį sportą. Jis gerbia Lietuvos krepšinį, kadangi Lietuva to nusipelnė. Jis niekada nieko nenurašys, bet ypatingai tada, kuomet yra kalba apie Lietuvą. Jūs esate tarp geriausių Europos krepšinio šalių“, – pasakojo S. Dončičius.

„Oranžinėje bažnyčioje“ pamatysite unikalų interviu su Saša Dončičiumi, kuriame jis dėsto savo prisiminimus apie Lietuvos krepšinį bei pasakoja apie Lukos karjerą ir jo fanatizmą krepšiniui.

Jau gruodžio 2 dieną Lietuvos kino teatruose pasirodysianti „Oranžinė bažnyčia“ – dokumentinis filmas skirtas ne tik krepšinio fanams, bet ir kiekvienam lietuviui, norinčiam geriau suprasti savo tapatybės formavimąsi.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių