Quantcast

S. Babrauskas apie lemiamą „Ryto“ seriją: finale nėra ko taupytis

  • Teksto dydis:

Legendinis „Ryto“ žaidėjas, Steponas Babrauskas, pasidalino savo mintimis apie pagrindinius aspektus finalo serijos dvikovoje tarp Vilniaus „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“.

Prieš pusfinalio kovą tarp Vilniaus „Ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ buvo galima tikėtis įtemptos kovos. Vis dėlto, abiejų serijos rungtynių metu Vilniaus „Rytas“ demonstravo agresyvų puolimą bei puikią gynybą, taip užsitikrindamas sau vietą finale.

„Manau, kad žiūrint į „Ryto“ žaidimą, ką jie demonstravo ir sezono metu, gal ir buvo tų abejonių. Tačiau kai prasidėjo atkrintamosios, matėsi, kad „Ryto“ forma kyla ir jie tikrai pelnytai žaidžia finale“, – teigė S. Babrauskas.

Naudingiausias „Betasfe–LKL“ ketvirtfinalio žaidėjas Arnas Butkevičius pusfinaliuose taip pat žaidė labai efektyviai ir visose atkrintamosiose renka po 26 naudingumo balus.

„Arnas yra toks žaidėjas, kuris daro daug juodo darbo. Daug derinių ant jo nėra, bet jis savo kova, perimtais kamuoliais, greitu puolimu yra tvirtas „Ryto“ lyderis“, – mano ilgametis „Ryto“ žaidėjas.

Anot S. Babrausko, atkrintamosios nuo reguliariojo sezono skiriasi tuo, jog žaidėjai turi žaisti atiduodami visas jėgas ir ta kova dėl trofėjaus pasidaro be galo rimta.

„Tai yra skirtingi dalykai. Reguliariame sezone kartais tyčia ar netyčia gali suklupti, o atkrintamosiose žinai, kad negali klysti ir žaidėjai atiduoda visa save, nes nėra ko taupytis. Žinoma, fanams tai irgi yra įdomiausia sezono stadija, ypač, kai žaidi dėl trofėjaus“, – sakė S. Babrauskas.

Lyginant „Ryto“ bei „Žalgirio“ tarpusavio rungtynes ar „Karaliaus Mindaugo taurės“ taurės finalą, atkrintamųjų serija yra kitoks reikalas ir tų svarbių rungtynių yra daugiau.  

„Ji bus kitokia dėl to, jog serija vyks iki 3 pergalių. Iš vienų varžybų yra daugiau netikėtumų faktorių, o pralaimėjus vienas ar dvi rungtynes dar galima laimėti seriją, istorijoje yra buvę tokių atvejų. Serija yra visai kas kita nei vienos varžybos“, – aiškina S. Babrauskas.

S. Babrauskas spėja, kad vis dėlto galutinis finalo serijos rezultatas bus palankus „Ryto“ komandai.

„Kaip aš galiu prognozuoti. 3-2 „Ryto“ naudai“, – prognozuoja S. Babrauskas.

Antrosios finalo serijos rungtynės vyks ketvirtadienį, Vilniuje. Bilietus į susitikimą „Siemens“ arenoje platina Tiketa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimo jurgis

kaimo jurgis portretas
Stepas atitrūkęs nuo tikrovės. užjauskime jį. buvo metas, kai žaidė neblogai, bet tai, deja, praeitis.

Karalius Stepas

Karalius Stepas portretas
apsirukes?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių