Quantcast

„Ryto“ treneris D. Adomaitis: nusipelnėme kelialapio į kitą etapą

Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis po žūtbūtinės pergalės Europos taurės turnyro rungtynėse prieš „AS Monaco“ (Prancūzija) ekipą džiaugėsi, kad pavyko sėkmingai pradėti mačą ir dėkojo gausiai susirinkusiems sirgaliams.

„Top 16“ etapo šeštojo turo rungtynėse E grupėje trečiadienį „Ryto“ komanda namuose 90:68 (25:14, 21:15, 26:24, 18:15) nugalėjo „AS Monaco“ ekipą ir iškovojo kelialapį į ketvirtfinalį. Vilniečiai įspūdingai pradėjo rungtynes ir penktąją minutę pirmavo jau 17:2. Vėliau iniciatyva buvo išlaikyta iki mačo pabaigos.

„Gera pradžia atriša ne tik rankas, bet ir galvas. Labai svarbus šiandien buvo psichologinis faktorius. Noriu padėkoti gausiai susirinkusiems sirgaliams. Ši pergalė labai svarbu mums visiems - treneriams, žaidėjams. Palaikymas sunkiais momentais suteikia jėgos. Tai yra gerai, bet dar svarbiau, kad sirgaliai mus palaikytų kai yra sunku“, - spaudos konferencijoje kalbėjo D. Adomaitis.

D. Adomaitis prisipažino, kad rungtynėse buvo keletas momentų, kuomet vilniečiai pametė discipliną ir žaidimo kontrolę, bet tai buvo trumpais momentais,

„Rungtynėse su „Alba“ išvykoje sužaidėme 20 geriausių minučių šiame sezone, o dabar turbūt geriausiais sužaidėme visas 40. Komandos lyderis D. J. Seeley sužaidė taip, kaip ir tikėjomės. Jis yra geriausias pasirinkimas, kai reikia konkrečioje situacijoje konkretaus žmogaus“, - teigė D. Adomaitis.

Ši pergalė labai svarbi Vilniaus komandai, kuriai sezonas klostosi permainingai. Juolab, kad Europos taurės grupė buvo labai lygi.

„Norėjome būti ketvirtfinalyje. „Top-16“ etape visos rungtynės buvo atkaklios. Visas galėjome laimėti ir visas - pralaimėti. Manau, kad nusipelnėme kelialapio į kitą etapą. Labiausiai džiaugiuosi dėl žaidėjų, nes matau, kaip jie atsiduoda treniruotėse“, - pabrėžė D. Adomaitis.

Kuomet Vilniaus ekipa atsisveikino su aikštinguoju legionieriumi Dominique'u Suttonu, „Ryto“ komandoje pagerėjo atmosfera.

„Manau, kad kiekvienas žaidėjas padarė žingsnį į priekį. Svarbiausia, kad komandoje yra tie žaidėjai, kurie nori čia būti, atiduoda visus 100 proc. ir stengiasi kažką padaryti dėl komandos. Visi likę žaidėjai yra lojalūs klubui, bendrauja su sirgaliais ir nori iškovoti pergales. Tai man yra svarbiausia“, - pridūrė „Ryto“ strategas.

Ketvirtfinalyje „Rytas“ žais su Valensijos „Valencia Basket“ (Ispanija) ekipa. Ketvirtfinalio susitikimai vyks kovo 5-13 dienomis.

„Mes nesame ta komanda, kuri gali kažką planuoti. Turime eiti sužaisti geras rungtynes ir pabandyti laimėti“, - sakė D. Adomaitis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių