Quantcast

Patiesto „Ryto“ vairininkas G. Žibėnas: nesėkmės turi mus motyvuoti

Giedrius Žibėnas kaip įmanydamas bandė auklėti savo kariauną, bet Vilniaus „Ryto“ krepšininkų kalbos neįkvėpė. LKL čempionai KMT „Citadele“ turnyro mažajame finale 88:91 neprilygo Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“ ir Šiaulius paliko tuščiu kraičiu.

„Tai, kad arenoje 95 procentai sirgalių palaikė varžovus turėtų tapti mūsų motyvacija. Tai nėra pirmas kartas. Vis dar esame LKL čempionai kol kas kažkas mūsų nesustabdė“, - teigė G. Žibėnas. Jo auklėtiniai pastarąjį kartą be Citadele KMT medalių buvo likę 2021 metais, kai net nepateko į finalo ketvertą. Panevėžio klubas visais metais nuo 2017-ųjų užimdavo vieną iš trijų prizinių vietų. Tai – ketvirtoji panevėžiečių bronza Citadele KMT.

Rungtynės prasidėjo apylygiai. Vilniečiai pirmavo 21:18, bet ilgai priekyje neišbuvo. Kristianas Kullamae ir Mantas Rubštavičius pataikė iš toli, panevėžiečiai taip atitrūko 31:26. „7bet-Lietkabelis“ ketvirtį uždarė Jamelo Morriso ir Gedimino Oreliko tritaškiais – 47:42.

Po pertraukos G.Žibėno auklėtinių puolimas strigo, tad tuo naudojosi Panevėžio klubas. G.Orelikas, V.Lipkevičius ir K.Kullamae skirtumą vertė rekordiniu (67:50) ir nors „Ryto“ trenerių štabas bandė žadinti komandą, vien M. Fosterio indėlio buvo maža. Nors atrodė, kad intrigos jau neliks, ketvirtąjį kėlinį vilniečiai atidarė spurtu 5:0, M.Normanto tolimas šūvis toliau gaivino vilniečių viltis (69:73).

Dėl pražangų „Rytas“ svarbiu metu prarado kapitoną M. Normantą, tačiau tai nedemoralizavo klubo. Sostinės ekipą patempė M. Fosteris, iš viso surinkęs net 35 taškus. Jo dėka "Rytas" iškišo nosį į priekį (77:76), bet panevėžiečiai be atsako pelnė 11 taškų – 87:77. M.Fosteris tolimais šūviais gelbėjo savo ekipą (87:89) ir nors G.Orelikas galėjo tvirtinti pergalę savo komandai, jis prametė, o G.Masiulis prasižengė. Stefanas Peno pataikė vieną baudą, E.Fridrikssonas – taip pat (88:90), o stebuklą kurti galėjęs paskutinis G.Masiulio šūvis tikslo nebesiekė.

„7bet-Lietkabeliui“ daugiausia taškų pelnė: Gediminas Orelikas 14 (3/7 trit., 5 atk. kam., 5 rez. perd.), Jamelas Morrisas 13, Kristianas Kullamae (3/4 trit.), Nikola Popovičius ir Vytenis Lipkevičius – po 11, Mantas Rubštavičius 10.

"Rytui“: Marcusas Fosteris 35 (6/8 trit.), Gytis Radzevičius 12 (9 atk. kam.), Gytis Masiulis 9, Elvaras Fridrikssonas 8, Margiris Normantas 7.

"Šiuo metu per daug emocijų. Pasimokyti galima daug iš pusfinalio, iš požiūrio į varžovą, iš kiekvienos ketverto sekundės. Varžovų gera gynyba ir mūsų neteisingi sprendimai. Kad bėgtum į greitą puolimą turi apsiginti. Abejose rungtynėse praleidome virš 90 taškų. Tai atėmė iš mūsų daug galimybių bėgti puolime", - dėstė G. Žibėnas.


Šiame straipsnyje: KMT CitadelerytasLietkabelisLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
"Ryto" nepagarbos priežastis B tribūnos chamizmas, gyvulinė nepagarba kitiems sirgaliams. Ką pasėsi-tą ir pjausi....

Cha

Cha portretas
Ką darė patiesę , ėjo prie reikalo ?

666

666 portretas
„Jonava“ – „Žalgiris“ :: Legendos.clan.su
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių