Quantcast

Žaidimas tenkina, rezultatas - ne

„Tokiose rungtynėse svarbiausias klausimas yra, kas ką apstumdys“, - teigė Giedrius Žibėnas. Vilniaus „Ryto“ krepšininkų vedlys, nepaisant pralaimėjimo 79:86 neliko nusivylęs auklėtinių pasirodymu FIBA Čempionų lygos akistatoje su Bonos „Telekom“ (Vokietija) ekipa.

 

Iki ilgosios „Telekom“ tiesiog dominavo, greitų antpuolių dėka surinkusi 54 taškus. Tačiau po ilgosios pertraukos vaizdas aikštelėje pasikeitė. Vilniečiai suaktyvino gynybą ir per du kėlinius svečiams leido įmesti tik 32 taškus. Tuo tarpu atakose atsirišo rankos „Ryto“ lyderiams. Ketvirtajame kėlinyje vilniečiai buvo persvėrę rezultatą savo naudai (75:74).

Vis dėlto rungtynių pabaigą sėkmingiau sužaidė Vokietijos ekipa, kuri ir šventė pergalę.

Po šio mačo „Ryto“ sąskaitoje yra viena pergalė ir du pralaimėjimai, o „Telekom Baskets“ laimėjo visas 3 rungtynes.

„Rytas“: Margiris Normantas 17, Martynas Echodas 15, Marcusas Fosteris 14, Gytis Radzevičius 13.

„Telekom Baskets“: Tysonas Wardas 17, Karstenas Tadda 14, T.J. Shortsas 13.

„Jau pradžioje bandėme pasakyti žaidėjams, kad tai – komanda, kuriai nesvarbu, kur ji rungtyniauja, namuose ar išvykoje. Tai – jų žaidimas, net po įmesto metimo jie vis tiek eina į priekį. Tiesiog nesustabdėme jų, nes buvome per švelnūs. Negalime pradėti ir tikėtis laimėti „Top 16“ etape, kai varžovui leidžiami dėjimai, laisvi tritaškiai metimai. Lyg turime pražangų, ir turime kitaip pradėti rungtynes. Čia yra jau daug kartų apdainuota dainelė“, - dėstė G. Žibėnas.

Pasak trenerio, jo auklėtiniai po pertraukos susikaupė, nusprendė neduoti varžovams vadinamųjų pigių taškų, ir pradėjo dirbti gynyboje.

„Aišku, kažkiek padėjo gynyba, kai visi keitėmės, bet esmė, kad išėjome į aikštelę žymiai kietesni. Tai yra daugmaž mūsų žaidimas, bet niekaip nepavyksta įrodyti, kad tai reikia daryti 40 minučių, norint patekti toliau. Galiu sakyti drąsiai, kad su tokiu žaidimu mes tikrai verti eiti į „Top 8“. Sieksime to ir nebrėžiame jokio brūkšnio“, - užbaigė vairininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių