Quantcast

„Rytas“ žengė į LKL finalą – išsikvėpęs „Neptūnas“ ir skandalingas S. Galdiko smūgis

  • Teksto dydis:

Didesnio pasipriešinimo pusfinalyje nesulaukęs Vilniaus „Rytas“ antrus metus paeiliui iškovojo teisę kautis dėl LKL čempionų titulo.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai antrose pusfinalio rungtynėse namie 83:70 (25:12, 24:15, 19:19, 15:24) užtikrintai nugalėjo išsikvėpusį Klaipėdos „Neptūną“.

Sostinės klubas seriją laimėjo sausai 2-0 ir finale susikaus su taip pat tiesiausiu keliu į jį žengusiu Kauno „Žalgiriu“. „Neptūnas“ dėl bronzos kovos su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Ši serija prasidės pirmadienį, o finalo – antradienį. Abiejuose bus kovojama iki trijų pergalių.

„Rytas“ jautį už ragų griebė nuo pat mačo pradžios, kai pirmųjų penkių minučių atkarpą laimėjo 11:3. D.J. Seeley septintąją minutę pataikius tritaškį (14:5), po krepšiu kovojęs Simas Galdikas iš pradžių trinktelėjo tiesioginiam varžovui Martynui Echodui, o paskui smogė ir galva.

Abi pusės staigiai buvo išskirtos. Teisėjams pasitelkus peržiūrą, „Neptūno“ centrui buvo skirta diskvalifikacinė pražanga. Galdikas per 2 minutes prametė visus tris metimus ir aikštę paliko su  -5 naudingumo balais.

Dėl diskvalifikacinės pražangos puolėjas bus priverstas praleisti pirmąjį bronzinį mūšį su „Lietkabeliu“. Aštuntą mačo minutę „Rytas“ triuškino klaipėdiečius 23:8. Po pirmosios dvikovos dalies vilniečių persvara siekė 22 taškus (49:27).

Trečiojo kėlinio viduryje Eimantui Bendžiui pelnius du taškus, o Arnui Butkevičiui – tris, „Rytas“ dominavo 64:36.

Pirmąjį „Neptūno“ tritaškį trečiajame ketvirtyje pataikė Osvaldas Olisevičius, kuris su 15 taškų buvo rezultatyviausias klaipėdiečių žaidėjas.

Techninėmis pražangomis taip pat buvo nubausti Echodas, Kazys Maksvytis, Paulius Dambrauskas ir „Neptūno“ atsarginis suolelis.

„Rytas“: Derekas Needhamas 16, Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas – po 14, Eimantas Bendžius 12.

„Neptūnas“: Osvaldas Olisevičius 15, Deividas Gailius (6 atk. kam.) ir Gytis Masiulis (10 atk. kam.) – po 10.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sirgalius

Sirgalius portretas
LKL yra dvi komandos elitinės, kitos „runkelinės“. Finalas skirtas elitui. Ir nėra ko čia piktintis. Be nurodymų iš aukščiau teisėjai patys nebūtų sugebėję taip suteisėjauti. Echodas jau seniai buvo nusipelnęs techninių pražangų už nesportinį elgesį. Teisėjai neskyrė, teko pasiaukoti Simui. Beje, trečios varžybos (jei prireiks) buvo numatytos sekmadienį 19 30 val., transliacija per LNK. Tiksliau jos nebuvo numatytos.

Geda

Geda portretas
Akivaizdus faktas- pralošė specialiai! Gėda! Neįmanoma staiga perviena dieną nemokėti lošti! Melas!
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių