Quantcast

„Rytas“ išsaugojo A. Marčiulionį – pasirašė naują ilgalaikę sutartį

  • Teksto dydis:

18-metis Augustas Marčiulionis pratęsė bendradarbiavimą su Vilniaus „Ryto“ klubu, oficialiai informuoja sostinės komanda.

Vienas perspektyviausių Lietuvos jaunųjų krepšininkų savo karjerą tęs sostinėje, kaip ir jo tėtis, legendinis „Statybos“ žaidėjas ir Vilniaus krepšinio simbolis Šarūnas Marčiulionis, – pranešė antradienį Vilniaus klubas.

Augustas tapo dar vienu sėkmingu sostinės krepšinio piramidės auklėtiniu, kuris perėjo visas grandis ir pakilo į aukščiausią vyrų komandą.

„Esu labai laimingas, jog savo karjerą tęsiu gimtajame Vilniuje. Taip pat žaisiu „Ryto“ klube, kurio sistemoje užaugau. Čia gausiu viską, ko man reikia tobulėjimui. Tikiuosi, kad pateisinsiu trenerio bei fanų keliamus lūkesčius ir drauge iškovosime daug pergalių“, – kalbėjo kovo mėnesį pilnametystės sulaukęs krepšininkas.

A.Marčiulionis praėjusį sezoną pademonstravo didelį progresą NKL lygoje ir pateko į simbolinį geriausių žaidėjų penketą. Taip pat jis buvo pripažintas labiausiai patobulėjusiu bei geriausiu jaunuoju lygos žaidėju. „Perlo“ gynėjas kiekvienose rungtynėse vidutiniškai pelnė 15,3 taško, atliko po 5,8 rez. perdavimus ir rinko po 16,6 naudingumo balų.

„Džiaugiamės, kad Augustas Marčiulionis, būdamas sėkmingas Vilniaus krepšinio piramidės auklėtinis, nusprendė savo krepšininko karjerą tęsti Vilniaus „Ryto“ komandoje. Esu tikras, jog Augustas savo žaidimu džiugins sostinės fanus ir sėkmingai seks savo tėčio pėdomis“, – teigia klubo generalinis direktorius Rolandas Jarutis.

Gynėjas pagrindinėje vyrų komandoje turėjo debiutuoti dar praėjusio sezono pabaigoje, tačiau šiuos planus netikėtai užkirto prasidėjusi pandemija.

Augusto tėtis Š.Marčiulionis profesionalo karjerą taip pat pradėjo Vilniuje ir „Statybos“ garbę gynė septynerius metus (1982-1989). Vėliau septynis sezonus kovojo ir stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje NBA.

A.Marčiulionis kartu su sostinės klubo aštuoniolikmečių ekipa 2018 m. Belgrade tapo Eurolygos jaunimo turnyro čempionu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių