Quantcast

„Rytą“ sutriuškinęs M.Schilleris į euforiją nepuola

Net ir didžiausias laimėjimas tarpusavio akistatų istorijoje nenudžiugino Martino Schillerio. Kauno „Žalgirio“ treneris blaiviai įvertino mačo su Vilniaus „Rytu“ aplinkybes ir triuškinamo rezultato pernelyg nesureikšmino.

„Mums tai buvo geros, bet toli gražu neįprastos rungtynės, nes „Rytas“ turėjo daug problemų. Kita vertus, nuo pat pradžios demonstravome tinkamą nusiteikimą, jautėsi, kad žaidėjai žaidžia su gera energija“, - sakė austras.

Jo teigimu, vienas didžiausių mačo minusų, kad traumą patyrė Steve‘as Vasturia. Amerikietis susižeidė kelį ir buvo pakeistas, tačiau traumos rimtumas paaiškės rytoj.

Žalgiriečiams neatstovavo du aukštaūgiai Joffrey Lauvergne‘as ir Augustine‘as Rubitas. Jiems buvo suteikta poilsio diena. Legionierius tinkamai pavadavo jaunasis žalgirietis Marekas Blaževičius.

„Labiausiai man patinka jo komunikacija gynyboje. Jis labai gerai kalba su savo komandos draugais, įspėja ir leidžia suprasti, kas vyksta už jų nugaros“, – dėstė M.Schilleris.

„Ryto“ treneris Donaldas Kairys rezultatui neteikė tiek dėmesio, kiek savo komandos netektims, kurios sudaro beveik visą startinį penketą.

„Žinojome, kad rungtynės nebus lengvos, situacija buvo sunki, bet vis tiek tikėjomės geresnio žaidimo. Labai nedaug kas pavyko, bet pavyko išvengti traumų, kas mums šiuo atveju buvo labai svarbu. Vienareikšmiškai norėjosi kietesnio žaidimo – baigti rungtynes su 14 pražangų yra per skysta“, – sakė D.Kairys.

Jis pabrėžė, kad dėl lyderių traumų ir ligų net negalėjo rengti normalių treniruočių.

„Neturėjome žmonių, kiekvieną dieną vis nauja sudėtis – dublerių komandos žaidėjai tai ateina, tai išeina, jie juk irgi turi rungtynes. Bet matyt kažkokių žodžių nepataikiau, nes tikrai manau, kad galėjome geriau“, – pripažino vairininkas.

D.Kairys pabrėžė, jog nelaukia sudėties pagausėjimo iki antradienį vyksiančių FIBA Čempionų lygos rungtynių su VEF, tačiau pažadėjo, jog tragiškas pralaimėjimas motyvuos jo auklėtinius.

Anot jo, vilniečiai ieško kuo užpildyti spragą vidurio puolėjo pozicijoje, atsiradusią iki sezono pabaigos iškritus Rokui Gusčiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
hca hca hca
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių