Quantcast

Rusijos krepšinio federacija diskvalifikuos keturis klubus

  • Teksto dydis:

Rusijos krepšinio federacijos (RBF) prezidentas Andrejus Kirilenka pabrėžė, kad paraiškas dalyvauti Europos taurės krepšinio turnyre padavę Klasnodaro „Lokomotiv-Kuban“, Maskvos srities „Chimki“, Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ klubai bus diskvalifikuoti iš visų varžybų, kuria organizuoja RBF, informuoja apie sportą rašanti Rusijos žiniasklaida.

Anksčiau federacijos vadovas buvo įsitikinęs, kad visu Rusijos klubai supras riziką ir atsisakys dalyvauti antrajame pagal pajėgumą Senajame žemyne krepšinio klubų turnyre.

„RBF išreiškė savo poziciją dar du mėnesius atgal ir nė karto nuo jos nepakeitė, – A. Kirilenką cituoja šios šalies informacinė agentūra TASS. – Jos esmė tame, kad klubai, kurie nuspręs dalyvauti Europos taurės turnyre bus diskvalifikuoti ir visų RBF organizuojamų varžybų. Taip pat žaidėjams bus draudžiama pereiti iš ir į šiuos klubus.“

Visa tai prasidėjo pavasarį, kai Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) nutraukė sutartį su Eurolyga dėl klubų turnyrų organizavimo ir pati pareiškė sukurianti Čempionų lygą. Be to FIBA uždraudė klubams dalyvauti Europos taurės (Eurocup) turnyre ir vertė juos dalyvauti naujojoje Čempionų lygoje.

FIBA grasina neleisti dalyvauti ateinančiose Europos krepšinio pirmenybėse tų šalių rinktinių, kurių klubai sulaužys šį draudimą. Į šių šalių sąrašą patenka Rusija, Lietuva ir dar dvylika valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių