Quantcast

Rinktinės ir „Žalgirio“ derybos – bevaisės

Be Kauno "Žalgirio" krepšininkų, bet su gana stipriomis pajėgomis. Tokią Lietuvos rinktinės, kuri šią savaitę pradės pasaulio čempionato atrankos kovas, sudėtį pristatė treneris Kazys Maksvytis.

Lapkričio 26-ąją mūsų šalies krepšininkai Klaipėdoje, "Švyturio arenoje", išmėgins jėgas su Bulgarijos nacionaline komanda, o 29 d. Opavoje – su Čekijos ekipa.

Į Lietuvos pajūryje surengtą treniruočių stovyklą atvyko penkiolika žaidėjų. Tarp jų nėra žalgiriečių Edgaro Ulanovo, Luko Lekavičiaus, Regimanto Minioto, Mareko Blaževičiaus – jie nepadės Lietuvos rinktinei, nes šiuo metu pernelyg užimti Kauno klube, kuriam tenka kapstytis iš Eurolygos dugno.

"Nepavyko susitarti su "Žalgiriu". Manau, kad šį klausimą reikėtų spręsti nacionaliniu lygmeniu", – pareiškė K.Maksvytis.

– Treneri, ar turite vilčių, kad žalgiriečiai galėtų padėti rinktinei ateityje?

– Pokalbis su Kauno klubu vyko kultūringai, tačiau šįkart tiek "Žalgirio" direktoriaus Pauliaus Motiejūno, tiek pačių žaidėjų sutikimo nesulaukėme. Krepšininkai prašė atsižvelgti į jų problemas, nes, pavyzdžiui, L.Lekavičių vargina smulkios traumos, o Edgaras buvo ne geriausios sportinės formos.

– Tad pagrindinis įžaidėjas bus Vytenis Čižauskas?

Manau, kad turime pakankamai talento, ir viliuosi, jog nepritrūks laiko tinkamai pasiruošti varžyboms.

– Pagrindinis įžaidėjas turėjo būti Vaidas Kariniauskas, tačiau jis nespėja atsigauti po traumos. Kita vertus, man atrodo, kad Vytenis nepagrįstai nustumtas į krepšinio paraštes. Žinau, kaip jis gali vadovauti komandai, gali būti stabilus susiklosčius kritinėms situacijoms. Įžaidėjo pareigas dar gali atlikti ir Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Velička, kažkiek ir Tomas Dimša.

– Kodėl į rinktinę pakviestas traumuotas Arnas Butkevičius, o ne sėkmingai sezoną pradėję Gytis Radzevičius ar Gediminas Orelikas?

– Arnas buvo nestipriai pasitempęs čiurną, bet galės treniruotis ir žaisti. G.Radzevičius liko labai arti galutinio sąrašo, tikiuosi, kad jis prisijungs prie mūsų kitąmet. G.Orelikas sužibėjo tik pastarąją savaitę, duok Dieve, kad tai tęstųsi ir jis turbūt sulauks savo šanso.

– Su čekais rungtyniaus Mindaugas Kuzminskas. Kokia jo bendražygio Sankt Peterburgo "Zenit" komandoje Artūro Gudaičio situacija?

– Iš Eurolygoje dalyvaujančių klubų prašėme žalgiriečių ir Roko Jokubaičio, o Mindaugas pats pareiškė didelį norą atstovauti rinktinei. Mes, treneriai, diskutavome: ar pasikliauti vien tais žaidėjais, kurie dirbs nuo pradžių, ar pasitikėti ir tais, kurie atvyks tik į antras rungtynes. Nusprendėme: tie, kurie patys pareiškia norą, turi žaisti. Vis dėlto faktas: mes prarandame daugiau nei kitos komandos, neturėdamos žaidėjų nei iš NBA, nei iš Eurolygos. Tačiau manau, kad turime pakankamai talento, ir viliuosi, jog nepritrūks laiko tinkamai pasiruošti varžyboms. Man, kaip naujam treneriui, bus labai sudėtinga per tris keturias dienas perteikti savo filosofiją, tad atrinksime tik svarbiausią informaciją. Padės tai, kad daugumą žaidėjų esu treniravęs jaunimo rinktinėje ir klubuose.

Susitiko: krepšininkai kibo į darbą – treniruojasi "Švyturio" arenoje. / ltu.basketball nuotr.

Rinktinė

Gynėjai, įžaidėjai: Arnas Velička (ūgis 195 cm, Neapolio "GeVi Basket", Italija), Margiris Normantas (194 cm) ir Mindaugas Girdžiūnas (188 cm, abu – Vilniaus "Rytas"), Tomas Dimša (196 cm, Trevizo "NutriBullet", Italija), Vytenis Čižauskas (190 cm, Kėdainių "Nevėžis-Optibet").

Puolėjai: Arnas Butkevičius (196 cm, "Rytas"), Deividas Gailius (200 cm, Klaipėdos "Neptūnas"), Eigirdas Žukauskas (206 cm, Permės "Parma", Rusija), Eimantas Bendžius (207 cm, Sasario "Banco di Sardegna", Italija), Gytis Masiulis (207 cm, Bilbao "Surne", Ispanija), Osvaldas Olisevičius (200 cm, Emilijos Redžo "UnaHotels", Italija), Mindaugas Kuzminskas (205 cm, Sankt Peterburgo "Zenit", Rusija).

Vidurio puolėjai: Laurynas Birutis (213 cm, "Obradoiro CAB", Ispanija), Martinas Gebenas (208 cm, Bambergo "Brose", Vokietija), Martynas Echodas (206 cm, Venecijos "Umana Reyer", Italija).

Vyriausiasis treneris – Kazys Maksvytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas pasakyta

Viskas pasakyta portretas
Apgailetina.Sabai,tai kaip bus MES UŽ LIETUVĄ?

teisingai

teisingai portretas
Žalgiris - visos Lietuvos komanda ! O kas ta rinktinė ? EL svarbiau ! Tai Kauno pasididžiavimas ! Kas moka milijonus Žalgiriui - Kauno savivaldybė ! Ir mums spjauti į kitų interesus !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių