Quantcast

R. Kurtinaitis siūlo Š. Jasikevičiui neskubėti į NBA: Europos strategijos ten neveiks

  • Teksto dydis:

Rimas Kurtinaitis nemano, kad Šarūnas Jasikevičius jau dabar turėtų skubėti į NBA. Anot Maskvos srities „Chimki“ trenerio, už Atlanto propaguojamas visai kitoks žaidimo stilius, kuriame treneriai nėra tokie svarbūs, o Jasikevičius savo galimybių dar turės ateityje.

Tai Kurtinaitis pareiškė VTB Vieningosios lygos tinklalapiui, kuris teiravosi Kurtinaičio nuomonės apie galimą Kauno „Žalgirio“ stratego persikėlimą į NBA.

„NBA lygoje trenerių faktorius beveik nieko nelemia, – sakė Kurtinaitis. – Ten – kitoks žaidimo stilius. Lygos taisyklės yra skirtos padėti žaidėjui spindėti individualiai. Jeigu savo komandoje turi žaidėjus, kurie yra pajėgūs žaisti vienas prieš vieną, tuomet tave lydės sėkmė. Europos strategijos ten neveiks.

Aišku, turime Davido Blatto pavyzdį. Jis puikiai dirbo Klivlande, tačiau klubas dėl kažkokios priežasties nebuvo juo patenkintas. Veikiausiai jis bandė įvesti savo discipliną. Kaip įvesi savo taisykles NBA milijonieriams?

Nemanau, kad Šarūnas Jasikevičius turėtų šokti į NBA vyriausiojo trenerio vietą jau dabar. Jis labai talentingas, protingas, daug žadantis treneris, bet pirmiausia jam reikėtų išbandyti tuos vandenis ir įgyti amerikietiško krepšinio patirties.“

„Chimki“ strategas prisipažino, kad Jasikevičius yra vienas iš trenerių, kuriuos jis stebi iš arti. Kiti du – Željko Obradovičius ir Ettore Messina.

„Jie yra labai griežti, bet tai sukuria rezultatą. Manau, kad Željko Obradovičius, su kuriuo turėjau laimės dirbti Madrido „Real“ komandoje, yra geriausias treneris Europoje. Pasiekimai ir titulai demonstruoja jo didybę. Jis – devynis kartus Eurolygos čempionas.“

Kurtinaičio treniruojama „Chimki“ VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių 2-0 pirmauja prieš „Astana“ komandą iš Kazachstano. Pusfinalyje lietuvio klubo lauktų Kazanės UNIKS ekipa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NBA

NBA portretas
Ten reksniu ligoniu niekas neklausys ,pasius i gera vietele ir sakys: rinkis smutkes ir namo varyk.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių