Quantcast

R. Kurtinaitį „Wolves“ trenerių štabe keičia K. Kemzūra

BC „Wolves“ krepšinio komandai likusioje debiutinio sezono dalyje vadovaus patyręs treneris Kęstutis Kemzūra, su kuriuo pasirašyta sutartis iki kito sezono pabaigos.

Jis pakeis iki šiol ekipai vadovavusį strategą Rimą Kurtinaitį, kuris paliko postą abipusiu susitarimu.

„Dėkojame treneriui Rimui Kurtinaičiui už milžinišką indėlį mūsų komandai žengiant pirmuosius savo žingsnius. Būtent jis patikėjo mūsų projektu, drąsiai stojo prie komandos vairo praėjusią vasarą, prisidėjo prie komandos formavimo ir iškovojo pirmąsias klubo istorijoje pergales“, – kalbėjo „Wolves“ prezidentas Rimantas Kaukėnas.

Pasak krepšinio operacijų vadovo Algimanto Bružo, prie „Wolves“ komandos vairo stosiančio K. Kemzūros laukia nelengva užduotis, sezonui artėjant prie finišo tiesiosios.

„Džiaugiamės, kad prie mūsų prisijungė ir komandai nuo šiol vadovaus treneris Kęstutis Kemzūra. Iki sezono pabaigos likus porai mėnesių, perimti komandos vadovavimą nėra lengva, todėl ieškojome solidžią patirtį tiek klubiniame, tiek nacionalinių rinktinių lygmenyje sukaupusio krepšinio specialisto“, – sakė A. Bružas.

2001 m. pradėjęs trenerio karjerą, K. Kemzūra dirbo trenerio asistentu Stambulo „Besiktas“ (Turkija), Vilniaus „Lietuvos ryto“, Sankt Peterburgo „Dinamo“ (Rusija) ir Trevizo „Benetton“ (Italija) klubuose.

Vėliau jis tapo vyriausiuoju Maskvos srities „Chimki“ bei Kubanės „Lokomotiv“ (abu – Rusija), Gdynės „Asseco Prokom“ (Lenkija), Nimburko „Nymburk“ (Čekija) komandų treneriu, vadovavo Latvijos, Austrijos ir Lietuvos nacionalinėms rinktinėms. Su pastarąja 2010 m. pasaulio čempionate iškovojo bronzos medalius.

Pasitraukęs iš Austrijos rinktinės, jis dirbo trenerio Davido Blatto štabe Stambulo „Darussafaka“ (Turkija) ir Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) klubuose. Amerikiečiui dėl sveikatos problemų nebegalėjus tęsti darbo, K. Kemzūra perėmė jo postą graikų klube, po to karjerą tęsė Izmiro „Aliaga Petkim“ (Turkija) komandoje.

2021 m. treneris vėl grįžo į Lietuvos rinktinę, tapdamas Kazio Maksvyčio asistentu, ir jį pavadavo vyriausio trenerio poste FIBA rinktinių langų metu, kadangi jų tvarkaraštis dubliavosi su Eurolygos rungtynėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šmukštaras

Šmukštaras  portretas
Rimas kietas treneris su kietu.Jis žvaigždės deda į vieta ir nėra padlaižys.Turi savo nuomonę ir viziją.Sunkiausią darbą atliko ir tada Kemzūra gali pavovauti. Ačiū Rimui,kad į LKL įnešė profesionalumo krepšininkams.

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Kauno diena , na kiek gi jūs dar nervinsit visus su tuo savo priminimu kiek minučių liko iki varžybų pradžios , nelaikykite mus ablauchomis , mes puikiai ir be jūsų priminimo žinome kiek liko iki rungtynių pradžios .

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Nei čia klubas su kažkokiu mumba-jumba genties pavadinimu , nei čia treneris , vienas kito verti .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių