Quantcast

A. Pukelis apie M. Krivą: tik nuo jo priklausys, kiek toli eis

  • Teksto dydis:

„7bet-NKL“ pirmenybėse įvykusiose pirmojo trejeto komandų – Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ir Kauno „Žalgirio-2“ – rungtynėse pirmaisiais smuikais grojo aukštaūgiai Aurelijus Pukelis ir Motiejus Krivas, o pergalę po atkaklios kovos 69:65 iškovojo marijampoliečiai.

Nuo pirmųjų rungtynių minučių aikštėje šeimininkavo jaunieji žalgiriečiai, kurie vienu metu buvo įgiję net 15 taškų persvarą (45:30). Marijampoliečiai į kiekvieną svečių spurtą sugebėdavo atsakyti savuoju ir kaskart sumažindavo atsilikimą ir paliekančio galimybę išsigelbėti nuo pralaimėjimo.

Po 3 kėlinių „Žalgiris-2“ pirmavo 54:46, o ketvirtasis kėlinys virto asmenine A.Pukelio ir M.Krivo dvikova, kurią aukščiau iškelta galva baigė „Sūduvos-Mantingos“ vidurio puolėjas. Paskutiniame rungtynių ketvirtyje A.Pukelis pelnė 21 tašką iš savo komandos pelnytų 23, o M.Krivas – 9 iš savo komandos surinktų 11.

Beveik visas rungtynes aukštaūgiai kartu kildavo nuo atsarginių žaidėjų suolo ir kartu ant jo atsisėsdavo, tad nuolat grūmėsi tarpusavyje. 28 metų 205 cm ūgio A.Pukelis mačą baigė savo sąskaitoje turėdamas 30 taškų ir 8 atkovotus kamuolius (32 naudingumo balai), o 18-metis 214 cm ūgio M.Krivas – 19 taškų ir 6 atkovotus kamuolius (23 naudingumo balai).

„Sūduvos-Mantingos“ vidurio puolėjas pataikė 10 iš 14 dvitaškių, abu tritaškius ir 4 iš 6 baudos metimų, o „Žalgirio“ aukštaūgis – visus 9 mestus dvitaškius, 1 baudos metimą iš 2 ir prametė vienintelį atakos pabaigoje paskubomis išmestą tritaškį.

„Talentingas vaikinukas, „Žalgirio“ sistemoje jis tikrai tobulėja, gerai treniruojasi, gerai žaidžia. Žaisti su juo tikrai sunku. Tik nuo jo priklausys, kiek toli eis“, – apie savo tiesioginį oponentą po rungtynių sakė A.Pukelis.

Kalbėdamas apie visas rungtynes, vidurio puolėjas sakė, kad jos buvo sunkios ir negražios, jo komandai ilgai nesisekė, tačiau užsispyrimas ir papildomos energijos suteikę sėkmingi epizodai leido išplėšti laimėjimą bei revanšuotis už pirmajame rate Kaune labai panašiu rezultatu 62:68 patirtą nesėkmę.

„Jaunimas nuo pradžių pasiūlė didelį intensyvumą, sunkiai įsivažiavome, buvo daug broko, daug klaidų puolime, bet svarbiausia – pergalė, – kalbėjo krepšininkas. – Rungtynių pabaigoje mūsų gynyba suaktyvėjo, labiau padėjome vieni kitiems, spaudėme, perėmėme keletą kamuolių. Ta energija, kai vejiesi, vejiesi ir jau pajauti, kad gali, padeda. Taip ir perlaužėme rungtynes.“

Kalbėdamas apie savo asmeninį pasirodymą, kuris buvo puikus, A.Pukelis vis dėlto apgailestavo, kad turėjo saugotis dėl greitai susirinktų didesnio pražangų kiekio.

„Viena kita pražanga labai apriboja veiksmus gynyboje, gali pasiūlyti mažiau kontakto, matai, kad varžovai tave iš karto labiau atakuoja. Tačiau rungtynių pabaigoje jau nebuvo reikalo taupytis, viena kita ataka pavyko, įkrito metimai ir pavyko laimėti“, – dėstė vidurio puolėjas.

Panašiai rungtynes apibūdino ir „Sūduvos-Mantingos“ vyriausiasis treneris Tomas Gaidamavičius.

„Buvo sunkio klampios gynybinio stiliaus rungtynės. Pradžioje labai strigome puldami, nepataikėme laisvi, kamuolys krito iš rankų, lygiose situacijose kamuolys vis atitekdavo varžovams. Prisidarėme labai daug tokių kvailų dalykų, – dvikovą apibūdino treneris. – Antroje rungtynių pusėje apsitvarkėme, gynyba dar pagerėjo ir išsprendėme reikalus. Vyrai pas mus solidesni, gal kažkiek protingesni, tad jaunimas gal palūžo kažkiek. Taip ir pavyko iškovoti sunkią, bet vis dėlto, pergalę.“

Artimiausias rungtynes „Sūduva-Mantinga“ turėjo žaisti jau ketvirtadienį Šakiuose su „Vyčiu-VDU“, tačiau jos nukeltos dėl varžovų komandą užklupusių ligų. Tad dabar marijampoliečiai į aikštę žengs šeštadienį, kai 16 val. namie priims Vilniaus „Steką“ (įėjimas į rungtynes – nemokamas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių