Quantcast

Puikiai startavęs „Lietkabelis“ sudavė antausį „Rytui“

  • Teksto dydis:

Šešis naujokus per mėnesį įgijusi Panevėžio „Lietkabeli“ (8 pergalės/4 pralaimėjimai) ekipa pademonstravo savo jėgą Vilniuje.

Nuo pirmųjų minučių į priekį šovęs „Lietkabelis“ Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse susitvarkė su Vilniaus „Rytu“ (9/3) ir iškovojo užtikrintą pergalę.

Vienu metu 24 taškų persvarą turėję panevėžiečiai šventė pergalę 94:83 (24:12, 25:20, 20:26, 25:25).

„Ryto“ šiame susitikime neišgelbėjo ir rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Mindaugas Girdžiūnas. Snaiperis pataikė šešis tritaškius ir pelnė 24 taškus.

„Lietkabelio“ ekipoje išsiskyrė 17 taškų surinkęs Donatas Tarolis bei po 14 pridėję Vaidas Kariniauskas ir Paulius Valinskas.

Tris tritaškius per pirmas šešias rungtynių minutes pataikęs Vaidas Kariniausas padėjo „Lietkabeliui“ iškart pabėgti į priekį 18:5.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai neatsigavo ir po itin šalto dušo. Vos 14 taškų per 13 minučių pelnęs „Rytas“ buvo atsidūręs itin nepavydėtinoje situacijoje (14:35). Vis dėlto D.J. Seeley vedami vilniečiai savo puolimą išjudino, tačiau didelis klaidų skaičius (11) ženkliai sumažinti atsilikimo iki pertraukos neleido - 32:49.

Po ilgosios pertraukos „Lietkabelis“ ir vėl padidino savo apsukas ir greit įgijo 24 taškų pranašumą (60:36). Vis dėlto aikštės šeimininkai antroje ketvirčio pusėje surengė spurtą 20:4 ir sugebėjo sumažinti atsilikimą iki vienaženklio - 56:64.

„Lietkabelis“ po tokio „Ryto“ išpuolio nesuglumo, o jau ketvirtojo kėlinio viduryje buvo susigrąžinęs saugų pranašumą (82:61). Per likusį laiką vilniečiai intrigos atkurti nesugebėjo ir pergalę įsirašė svečiai iš Panevėžio.

„RytaS“ LKL čempionate užima trečiąją vietą, „Lietkabelis“ - ketvirtąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Superkabelis!!!Ir taip toliau!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių