Quantcast

Prognozė: Karaliaus Mindaugo taurės turnyre triumfuos favoritai, tačiau gali būti staigmenų

  • Teksto dydis:

Pirmo šį sezoną lietuviško krepšinio trofėjaus – Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) – sieks pernai finale kovojusios Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ komandos, po pertraukos į stipriausių ketvertą sugrįžęs Vilniaus „Rytas“ ir staigmeną pateikę šiauliečiai.

Lemiami mačai – Vilniuje

Šiandien KMT turnyro pusfinalio rungtynes Vilniuje žais „Žalgirio“ ir „Šiaulių-7bet“ bei „Ryto“ ir „Lietkabelio“ ekipos.

Rytoj ASG arenoje numatyta dvikova dėl trečios vietos ir didysis finalas.

Pernai žalgiriečiai pirmiausia privertė pasitraukti iš kelio Klaipėdos „Neptūną“ (84:72), o trofėjų ir 40 tūkst. eurų premiją iškovojo palaužę „Lietkabelį“ (76:69). Naudingiausio (MVP) žaidėjo prizą pelnė „Žalgirio“ vidurio puolėjas Joffrey Lauvergne'as. Treti buvo Utenos krepšininkai (86:69 nugalėjo uostamiesčio atstovus).

Nuo 2016-ųjų rengiamo turnyro finalininkų ketverte Šiaulių klubas varžysis pirmą kartą.

Įtampa – įprasta būsena

„Puikiai žinome šiauliečių galimybes, gerbiame juos kaip ir kiekvieną varžovą, – prieš KMT pusfinalį sakė „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas. – Jie nejaučia spaudimo, turi patikimus ginklus – taiklių metikų ir Jonathaną Elmore'ą – lyderį, kuris aikštėje gali viską.“

Pasak Kauno komandos trenerio, vienokia ar kitokia įtampa prieš varžybas – įprasta būsena.

Varžovai: „Lietkabelio“ ir „Ryto“ komandos šį LKL sezoną jau pasidalijo po pergalę (71:85 ir 83:80). / kklietkabelis.lt nuotr.

„Nesvarbu, koks laukia iššūkis, – „Žalgiris“ turi laimėti kiekvieną mačą“, – teigė J.Zdovcas.

Jis negalėjo patvirtinti, ar KMT finalo turnyre žais Mantas Kalnietis. Anot stratego, įžaidėjas dar nesijautė visiškai pasirengęs grįžti į kovos rikiuotę.

Šį sezoną Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate žalgiriečiai du kartus nugalėjo Šiaulių ekipą (97:64 ir 89:86).

„Tikiuosi, kad mano žaidėjai nenusiteiks, jog žaisime su silpnesne komanda. „Žalgiris“ gali įveikti bet kokį varžovą. Nesame pajėgesni, tačiau tai bus vienos rungtynės, tad galime būti tokie mobilizuoti, kad nuverstume kalnus“, – svarstė „Šiaulių-7bet“ komandos vyriausiasis treneris Antanas Sireika.

Nesvarbu, koks laukia iššūkis, – „Žalgiris“ turi laimėti kiekvieną mačą.

Jis pabrėžė: susitelkti įkvepia ir tai, kad KMT finalo turnyras – reikšmingas įvykis visiems žaidėjams, didelis iššūkis ir garbė jame dalyvauti, nes kito tokio šanso per karjerą gali ir nebūti.

„Pagrindinė mūsų varomoji jėga bus vienybė ir kovingumas“, – tvirtino A.Sireika.

Tikisi įdomių akistatų

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabe dirbančio Kęstučio Kemzūros nuomone, šiemečio KMT turnyro pusfinalio porų išsidėstymas – logiškas.

„Dėl “Žalgirio“ ir „Ryto“ viskas aišku. Jeigu nebūtų „Lietkabelio“, tai galėtume vadinti staigmena, o šiauliečiai tikrai nusipelnė būti ketvertuke – nepaisant kitų komandų sudėčių, klubų biudžetų. „Šiauliai-7bet“ šį sezoną žaidžia tikrai smagų krepšinį, – interviu LKL svetainei kalbėjo K.Kemzūra. – Manau, kad tai kryptingo darbo vaisius ir didelis A.Sireikos nuopelnas.“

Snaiperis: „Šiaulių-7bet“ legionierius N.Bezbradica (kairėje) tritaškių taiklumu (53,57 proc.) LKL nusileidžia tik L.Lekavičiui (56,36 proc.). / bcsiauliai.lt nuotr.

Specialistas tikisi įdomios „Lietkabelio“ ir „Ryto“ dvikovos.

„Nenado Čanako treniruojamoje Panevėžio ekipoje jau nusistovėjusi žaidėjų rotacija, krepšininkai žino savo vaidmenis, netgi negalima išskirti, kuris – lietuvis, o kuris – legionierius: visi žaidžia komandinį krepšinį. Turėtų būti intriguojanti „Lietkabelio“ serbo Džordže's Gagičiaus ir „Ryto“ kroato Ivano Buvos akistata: abu – iš Balkanų kraštų, savo klubuose – tarp lyderių“, – dalijosi įžvalgomis K.Kemzūra.

„Neptūną“ treniruojančio Dainiaus Adomaičio nuomone, KMT finalo ketverto favoritas – „Žalgiris“.

„Būtų keista, jeigu taip nebūtų, – teigė D.Adomaitis. – Ar šiauliečiai galėtų pateikti staigmeną? Tai priklausys nuo „Žalgirio“. Manau, kad sėkmė Eurolygoje – laimėtos rungtynės Monake – kilstelėjo kauniečius aukštyn psichologiškai.“

„Šiemet pusfinalyje tikiuosi intrigos. Seniau būdavo maždaug aišku, o šįkart – įdomu“, – sakė Jonavos „CBet“ strategas Virginijus Šeškus.

P.Jankūnas – neprilygstamas

Visuose iki šiol KMT finalo ketverto turnyruose dalyvavo vienintelis krepšininkas – „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Kauniečio sportinės karjeros kolekcijoje – keturios pergalės KMT finaluose (2017, 2018, 2020 ir 2021 m.).

Po penkis kartus KMT stipriausių ketvertukų varžybose dalyvavo žalgiriečiai Edgaras Ulanovas ir Artūras Milaknis, po tris – Lukas Lekavičius („Žalgiris“), Arnas Butkevičius, Mindaugas Girdžiūnas ir Margiris Normantas (visi – „Rytas“) ir Vytenis Lipkevičius („Lietkabelis“).

E.Ulanovas tris kartus (2017, 2018 ir 2020 m.) buvo pripažintas KMT finalo turnyro naudingiausiu žaidėju.

Varžysis ir mėgėjas

Snaiperio konkurse šiemet dalyvaus trylika krepšininkų, tarp jų – vienas neprofesionalas.

Karjera: „Žalgirio“ kapitonas P.Jankūnas – vienintelis krepšininkas, dalyvavęs visuose iki šiol KMT finalo ketverto turnyruose. / Evaldo Šemioto nuotr.

„Žalgirį“ reprezentuos Karolis Lukošiūnas, „Rytą“ – Lukas Uleckas, „Lietkabelį“ – Karolis Giedraitis, „Šiaulius-7bet“ – Nemanja Bezbradica ir Eimantas Stankevičius, Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ – Martynas Gecevičius, Jonavos „CBet“ – Evaldas Šaulys, „Neptūną“ – Nojus Mineikis, Alytaus „Dzūkiją“ – Mindaugas Lukauskis, Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ – Rihardas Kuksikas, Pasvalio „Pieno žvaigždes“ – Arnas Beručka, Prienų „Labas GAS“ – Tahjas Eaddy.

N.Bezbradica užėmė taikliausio šį LKL sezoną tritaškininko L.Lekavičiaus vietą (žalgirietis atsisakė dalyvauti konkurse). Mėgėjams atstovaus Antanas Šegžda.

Konkursą laimėjusiam krepšininkui teks 3 333 eurų.

KMT istorija

2016 m. Finalas: Vilniaus „Lietuvos rytas“–Kauno „Žalgiris“ 67:57. Dėl 3 vietos: Klaipėdos „Neptūnas“–„Prienai“ 88:51. MVP – Antanas Kavaliauskas.

2017 m. Finalas: „Žalgiris“–Panevėžio „Lietkabelis“ 84:63. Dėl 3 vietos: Utenos „Juventus“–„Prienai“ 70:61. MVP – Edgaras Ulanovas.

2018 m. Finalas: „Žalgiris“–„Lietuvos rytas“ 81:62. Dėl 3 vietos: „Lietkabelis“–Alytaus „Dzūkija“ 81:78. MVP – E.Ulanovas.

2019 m. Finalas: „Rytas“–„Žalgiris“ 70:67. Dėl 3 vietos: „Lietkabelis“–„Neptūnas“ 94:67. MVP – Artiomas Parachovskis.

2020 m.  Finalas: „Žalgiris“–„Rytas“ 80:60. Dėl 3 vietos: „Lietkabelis“–„Neptūnas“ 84:73. MVP – E.Ulanovas.

2021 m. Finalas: „Žalgiris“–„Lietkabelis“ 76:69. Dėl 3 vietos: „Juventus“–„Neptūnas“ 86:69. MVP – Joffrey Lauvergne'as.



NAUJAUSI KOMENTARAI

herkus

herkus portretas
Valdui- oras bus, arba oro nebus..

Valdas

Valdas portretas
Prognozė: turėtų būti geras oras bet, gali būti ir blogas.

Sanciai

Sanciai portretas
Laimes viljnio komanda!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių