Quantcast

Pritrūko tik vieno taško: Lietuvos rinktinė nusileido ispanams

  • Teksto dydis:

Lietuvos rinktinė šiandien pralaimėjimu baigė pasiruošimą Europos čempionatui – paskutinėse draugiškose rungtynėse Vilniuje rezultatu 78:79 (27:20, 19:16, 12:23, 20:20) nusileista Ispanijos nacionalinei komandai.

Prieš rungtynes buvo pagerbtas ir ilgus metus rinktinei atstovavęs bei šiemet profesionalo karjerą baigęs Martynas Pocius. Atakuojančio gynėjo pozicijoje žaidęs atletas per savo karjerą yra atstovavęs tokiems klubams kaip Kauno „Žalgiris“, Madrido „Real“, Stambulo „Galatasaray“ bei Murcijos „UCAM“, o 2010-aisiais su Lietuvos rinktine pasaulio čempionate iškovojo trečią vietą. Žaidėjui buvo įteikti simboliniai Lietuvos rinktinės marškinėliai.

Lietuvos rinktinėje startinėje sudėtyje rungtynes pradėjo šie žaidėjai: Mantas Kalnietis, Martynas Gecevičius, Jonas Mačiulis, Donatas Motiejūnas, Jonas Valančiūnas.

Rungtynes dvitaškių pradėjo Donatas Motiejūnas, bet ispanai čia pat atsakė trimis tiksliomis atakomis ir išsiveržė į priekį – 2:7. Donatas Motiejūnas pelnė du taškus su pražanga ir sušvelnino skirtumą – 5:7. Kėliniui įpusėjus Jono Mačiulio baudos metimai išlygino rezultatą, o vėliau sekęs jo tritaškis ir išvedė lietuvius į priekį – 12:9. Čia pat Pau Gasolis pelnė antrą savo tritaškį ir vėl persvarą suteikė saviems – 12:14. Komandos dar keitėsi tritaškiais metimais, bet pranašumas buvo Lietuvos rinktinės pusėje – 20:17. Kėlinio pabaigoje Artūras Gudaitis pelnė du taškus su pražanga, ir po pirmojo kėlinio Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pirmavo 27:20.

Antrąjį kėlinį Lietuvos rinktinėje galingu dėjimu pradėjo Mindaugas Kuzminskas – 29:22. Po Edgaro Ulanovo reido lietuvių persvara pirmą kartą pasiekė dviženklę persvarą – 33:22. Puolime įsižaidė ir Jonas Valančiūnas, o lietuviai toliau pirmavo – 37:26. Kėliniui įpusėjus Lietuvos rinktinė arčiau svečių neprisileido – 40:30. Pačioje kėlinio pabaigoje dvitaškiu pasižymėjo Jonas Mačiulis, o šeimininkai po pirmos rungtynių pusės išlaikė savo pranašumą – 46:36.

Trečiąjį kėlinį penkiais taškais iš eilės pradėjo svečiai, o lietuviai pirmus taškus pelnė tik sužaidus tris minutes – 48:41. Tačiau ispanai puolime kiek suaktyvėjo ir lietuvius beveik pavijo – 50:47. Čia pat rezultatas buvo ir išlygintas – 52:52. Jonas Valančiūnas savo metimu vėl išvedė šeimininkus į priekį – 54:52. Tačiau ispanai, pagavę ritmą, po kurio laiko išsiveržė į priekį ir po trijų kėlinių pirmavo 58:59.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje Artūras Milaknis rezultatą išlygino – 61:61. Kėliniui įsibėgėjus Mindaugas Kuzminskas dviem taškais su pražanga vėl išvedė lietuvius į priekį – 66:63. Tačiau svečiai rankų nenuleido ir po poros sėkmingų atakų vėl išsiveržė į priekį – 66:69. Po kurio laiko Martynas Gecevičius pelnė tris taškus ir išvedė lietuvius į priekį – 73:71. Jonas Valančiūnas pridėjo dvitaškį – 75:71. Čia pat ispanai vėl priartėjo – 75:74. Ricky Rubio pataikė tritaškį ir vėl suteikė persvarą ispanams – 75:77. Jonas Mačiulis iškart atsakė taikliu tolimu metimu ir lietuviai vėl pirmavo – 78:77. Po Pau Gasolio metimo Sergio Scariolo auklėtiniai vėl įgavo minimalią persvarą – 78:79. Paskutinis Manto Kalniečio metimas skriejo pro šalį ir lietuviai patyrė nesėkmę 78:89.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 21 (11 atk. kam.), Jonas Mačiulis 12, Mindaugas Kuzminskas 9, Artūras Milaknis 8, Donatas Motiejūnas ir Mantas Kalnietis (9 rez. perd.) po 7, Martynas Gecevičius 6, Edgaras Ulanovas 5, Artūras Gudaitis 3, Marius Grigonis taškais nepasižymėjo, Adas Juškevičius ir Eimantas Bendžius nežaidė;

Ispanija: Pau Gasolis 24, Alexas Abrinesas 15, Sergio Rodriguezas ir Marcas Gasolis (8 atk. kam.) po 9;

Tai buvo paskutinės Lietuvos rinktinės draugiškos rungtynės. Pirmadienį lietuviai išvyks į Tel Avivą, kur jau ketvirtadienį rungtynėmis su Gruzijos nacionaline komanda startuos Europos čempionate.

Rinktinę įkvėps „Šimtmečio“ trispalvė

Rugpjūčio 31 d. Izraelyje, Suomijoje, Rumunijoje ir Turkijoje prasidės Europos krepšinio čempionatas, kuriame Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę kovoms įkvėps speciali „Šimtmečio“ trispalvė, skleidžianti žinią apie artėjantį Valstybės atkūrimo šimtmetį užsienio auditorijoms.

Lietuvos ir Ispanijos krepšinio rinktinių metu, ištikimiausi krepšinio aistruoliai pirmą kartą išskleidė beveik 8 metrų ilgio ir 5 metrų pločio „Šimtmečio“ trispalvę.

„Krepšininkų atsidavimas, o sėkmės atveju – pergalės, įkvepia visus lietuvius, o kartu neša žinią ir apie mūsų šalį. Paruošėme specialią „Šimtmečio“ trispalvę su atkurtos Lietuvos šimtmečio logotipu. Ją sportininkų fanų bendruomenės galės pasiimti vežtis kartu į rungtynes už šalies ribų. Mums garbė pirmiems ją įteikti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės fanams artėjančio Europos krepšinio čempionato proga. Palaikykime savo sportininkus, herojus, kurie kuria Lietuvą ir neša žinią apie mūsų šalies pasiekimus pasauliui“ , – sakė Valstybės atkūrimo šimtmečio sekretoriato koordinatorė Neringa Vaisbrodė.

Speciali trispalvė, drauge su krepšinio aistruoliais, lydės mūsų vyrų krepšinio rinktinę viso čempionato metu, o pasibaigus jam, drauge su įvairių sporto šakų ištikimiausiais aistruoliais, keliaus po pasaulį skleisdama žinią apie Valstybės atkūrimo šimtmetį.

2017 m. Europos krepšinio čempionatas vyks rugpjūčio 31–rugsėjo 17 dienomis. LRT RADIJAS tradiciškai transliuos Europos krepšinio čempionato rungtynes, kuriose žais Lietuvos rinktinė.

Pirmiausia bus transliuojamos grupės etapo rungtynės. Lietuviai Tel Avive rungtyniaus su Gruzijos, Izraelio, Italijos, Ukrainos ir Vokietijos rinktinėmis. Jei viskas klostysis sėkmingai ir Lietuvos rinktinė pateks į atkrintamąsias varžybas, LRT RADIJAS tiesiogiai transliuos mūsiškių rungtynes pradedant nuo aštuntfinalio. Lemiamos kovos vyks Stambule.

„Eurobasket 2017“ grupės rungtynės vyks keturiuose skirtinguose miestuose: A grupė - Helsinkyje, B grupė – Tel Avive, C grupė – Kluže-Napokoje, D grupė – Stambule.

Finalinis varžybų etapas vyks Stambule.

Lietuvos rinktinės rungtynės grupėje. Tel Avivas (Izraelis):

08.31 d. Lietuva–Gruzija 18.30–20:30 val.

09.02 d. Izraelis–Lietuva 21.30–23.30 val.

09.03 d. Lietuva–Italija 18.30–20.30 val.

09.05 d. Lietuva–Ukraina 15.45–17.45 val.

09.06 d. Lietuva–Vokietija 14.45–16.45 val.

Atkrintamosios varžybos. Stambulas (Turkija):

09.09–10 d. Aštuntfinalis;

09.12–13 d. Ketvirtfinalis;

09.14–15 d. Pusfinalis;

09.17 d. Finalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xx

xx portretas
Lekavicius minkstus metimus meksta atsivares kamuoli centru pries daug aukstesni priesininka. Kamuolys pataiko valio neikrenta taciau sokineja ant lank.Cia pasireikstu valanciunas arba Motiejunas. Minkstas metimas auksta trajaktorija ,galima traktuoti kaip kamuolio pakabinima virs lanko.Musu aukstaugiams ir yra galimybiu pasireiksti.

xx

xx portretas
Ispanai panaudojo paprasta metima.Sokinejanti kamuoli ant lanko pataiso ispanu aukstaugis.Latviai si metimo stiliu labai daznai naudojo. Tik va lietuviai nesugebejo isanalizuoti ir griebesi sio modelio paskutintam metimui.Nepasiseke pertrumpas per staigus ir t.t.Tokio metimo filosofija paprasta minstas metimas pataikai valio nepataikai pataiso aukstaugiai. Valanciunas arba Motiejunas auksti vyraui jiems tai vieni juokai.

Velniai rautu-

Velniai rautu-  portretas
Ne metime a esmė, o tai, kad tas idiotas valanciunas vis dar rinktinej. Jau daug kartu sakiau- kol valanciunas bus rinktinej, tol medaliu NEBUS! Tas siknius tik viską gadina, geriausiai jam sekas- kamuolį atiduot, arba po krepšiu tupciuot. Jau per praeita Olimpiada tai parodė, o suknisti "treneriai" vis ji į rinktine įtraukia, lygtai jis ką nors sugeba (gero).
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių