Quantcast

Prieš taurės finalą – intriguojanti situacija

Klaipėdos „Neptūno“ moterų komanda išsaugojo viltis įšokti į „Neodenta Karalienės taurės“ finalą, bet labiau teorines. Uostamiesčio ekipai, "Huawei" Moterų lygos tarpusavio akistatoje 80:79 įveikusiai Kauno „Aistes-LSMU“, gali pritrūkti vos kelių taškelių.

„Abi komandos turi didelį norą ir charakterį, todėl rungtynės ir išėjo tokios emocingos“, - atsiduso žaidžiančioji „Neptūno“ trenerė Andra Gabalytė.

Itin permainingai vykusių rungtynių likimas sprendėsi paskutinėse atakose. Mačą namuose ryžtingiau pradėjusios kaunietės greit įsiveržė į priekį ir pirmąjį ketvirtį baigė 30:25. Tačiau vėliau svarstyklės pakrypo viešnių iš uostamiesčio naudai. Trečiajame kėlinyje spurtavusios 28:14 jos įgijo dviženklį pranašumą. Tokia situacija „Neptūnui“, turinčiam 6 pergales ir 2 pralaimėjimus, būtų praktiškai garantavusi vietą taurės finale. Mat pirmąsias tarpusavio rungtynes Klaipėdoje „Aistės-LSMU“ buvo laimėję tik (75:72). Tad klaipėdietėms būtų buvusi palanki bet kokia pergalė didesniu skirtumu. Tačiau paskutiniame ketvirtyje „aistės“ pakilo į šturmą ir ištirpdė visą varžovių pranašumą.

Likus mažiau nei dviem minutėms itin svarbų dvitaškį šeimininkėms pataikė Gedvilė Savostaitė (76:73). Savannah Plentovich atsakė dviem baudomis, bet jau kitoje atakoje Deimantė Žukaitė tritaškiu artino šeimininkes prie pergalės (79:75). Prasidėjus paskutinei minutei S. Plentovich pataikė pirmą „Neptūno“ taiklų metimą iš žaidimo ketvirtajame kėlinyje (78:79). Dramatiškoje atomazgoje „Aistės-LSMU“ turėjo progą nutolti, bet D. Žukaitė nepataikė baudų, o likus 0,7 sek. abi baudas sumetusi S. Plentovich išplėšė pergalę klaipėdietėms.

Likus 2 turams iki reguliariojo sezono pabaigos „Neptūnas“ kaunietes, kurių sąskaitoje 7 laimėjimai ir 3 nesėkmės, aplenks tik tuo atveju, jei įveiks abu likusius priešininkus – vienvaldę Lietuvos čempionato lyderę Vilniaus „Kibirkštį-MRU“ ir autsaiderį Klaipėdos LCC tarptautinį universitetą.

„Aistėms-LSMU“ daugiausia taškų pelnė: Deimantė Žukaitė 16 (4/8 trit., 6 rez. perd.), Gedvilė Savostaitė 13 (4/6 dvit., 8 atk. kam.), Martyna Petrėnaitė 12, Gintarė Paulauskaitė (4/6 dvit., 4 blok.) ir Greta Stašelienė po 11, Urtė Slavickaitė 8.

„Neptūnui“: Savannah Plentovich 19 (6 atk. kam., 6 rez. perd.), Agnė Černeckytė 17 (4 kld.), Dalia Donskichytė 11 (5 atk. kam., 5 per. kam.).

„Neslėpsiu, buvo minčių pabaigoje nurodyti auklėtinėms tyčia pramesti baudą ir, kovą perkėlus į pratęsimą, pasiekti reikiamą persvarą. Bet mes tokio sukirpimo, kad nemėgstame tokių žaidimų ir bandysime kelią prasiskinti garbingesniu būdu – laimėdamos abu likusius mačus“, - pabrėžė A.Gabalytė, pati prie komandos pergalės prisidėjusi ne tik vadovavimu, bet ir 9 taškais bei 6 atkovotais kamuoliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių