Quantcast

Prieš finišą – kautynės dėl geresnės pozicijos

Kauno “Žalgirio” jaunieji krepšininkai akistata su Mažeikių „Ereliais“ šeštadienį baigs pirmąjį Nacionalinės krepšinio lygos (NKL-„Viking Lotto“) čempionato etapą. Kauniečiai taikosi į pirmąjį aštuonetą, kuriame dėl geresnės vietos atkrintamosiose varžybose toliau grumsis pajėgiausios NKL komandos.

Prieš paskutinį etapo mačą žalgiriečiai rikiuojasi penkti tarp 15-os ekipų. Arvydo Gronskio auklėtiniai turi teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą - laimėjo beveik tiek pat kiek pralaimėjo – 14 pergalių ir 13 nesėkmių. Į šią poziciją juos kilsterėjo ketvirtadienį pasiekta įtikinama pergalė 98:62 (28:18, 26:12, 25:15, 19:17) prieš Tauragės krepšinio klubą. Lygos autsaideriai tauragiškiai į Kauną atvyko gerokai nukraujavę. Jiems negalėjo padėti Deividas Keburys, Andrius Aleksandrovas ir Oskaras Pleikys. Tad nuo pat mačo pradžios aikštėje šeimininkavo žalgiriečiai. Sulaukę svaraus papildymo – po stažuotės Lietuvos krepšinio lygos Prienų „Cbet“ klube grįžusio esto Kerro Kriisos – kauniečiai iškart spurtavo 28:18 ir iki pat paskutinio ketvirčio didino savo dviženklį pranašumą.

Tik kai šeimininkai jau buvo tikri, kad pergalės nebepaleis, jie atsipalaidavo ir sumažino apsukas. Tačiau ir tai nepadėjo išvargusiems svečiams išvengti sutriuškinimo. Nugalėtojams K.Kriisa per 15 minučių pelnė 12 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Įžaidėjas iš Estijos tapo vienu rezultatyviausių komandos žaidėjų. Tiek pat nugalėtojams pelnė dar trys žaidėjai: Dominykas Stenionis (6 rez. perd.), Erikas Venskus (6 atk. kam.) ir Laurynas Vaištaras (6 atk. kam.). Mantas Rubštavičius (6 atk. kam.) ir aukštaūgis Giedrius Bergaudas (6 atk. kam.) pridėjo po 10 taškų.

Tauragės krepšinio klubo gretose rezultatyviausiai žaidęs gynėjas Tadas Sebežiovas įmetė 16, puolėjas Rytis Biliartas 12 taškų. Ekipos naujokas Tautvydas Žioba per 28 minutes surinko 11 taškų ir 7 atkovotus kamuolius.

Tauragės ekipai, savo kraityje turinčiai vos 6 laimėjimus, tai buvo jau šeštoji nesėkmė iš eilės. Tiesa, nuo dugno tauragiškius skiria vos viena pergalė. Paskutiniame ture šeštadienį jie gali pavyti laipteliu aukščiau įsitaisiusią Šilalės „Lūšį“, tiesa, tam turi namuose įveikti Joniškio „Delikatesą“ (13 pergalių ir 14 nesėkmių, 7-oji vieta). Žalgiriečių varžovas lengviau įkandamas – mažeikiškiai su 10 laimėjimų žengia 12-ti. Tiesa, nepaisant kaip susiklostys mačas, jie aukščiau penktosios vietos nepakils, nes 4-oje esantis Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ turi net 4 pergalėmis daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių