Quantcast

Prieš artėjantį mūšį – pagyros ir šilti australų žodžiai Lietuvos sirgaliams

  • Teksto dydis:

Jau šiandien Australijos rinktinė stos į dvikovą su Lietuvos rinktine ir kovos dėl pirmosios vietos H grupėje.

Dar nė karto čempionate nepralaimėjusioms komandoms pergalė bus itin svarbi, žinant tai, jog visi laimėjimai persikels į antrąjį etapą. Kaip bebūtų, Australijos krepšininkai prieš artėjančią dvikovą daug įtampos neparodė ir atskleidė savo didžiulę pagarbos Lietuvos rinktinės gerbėjams.

„Visada smagu žaisti prieš šiuos sirgalius, –  „FoxSports Australia“ sakė Matthew Dellavedova. – Žinoma, Lietuvoje buvome kelis kartus ir ten itin triukšminga. Manau, kad prie to būsime pripratę, bet šie sirgaliai tikrai sukurią smagią atmosferą.“

M. Dellavedovai pritarė ir jo komandos draugas Chrisas Gouldingas: „Į atmosferą rungtynėse žiūrime kaip į pramogą.“

„Norime žaisti priešais daugybę žmonių. Nenorime, kad salėje tylą pakeistų tik epizodai, kuomet kamuolys įkrenta į krepšį. Manau, jog bus smagu. Vyrukams, kurie nėra matę  Lietuvos aistruolių tai bus puiki patirtis“, – pridėjo C. Gouldingas.

Šiltus jausmus Lietuvos krepšinio kultūrai parodė ir vienas iš Australijos trenerių štabo narių Lucas Longley.

„Myliu Lietuvos krepšinio kultūrą, – sakė jis. – Manau, jog ji viena geriausių pasaulyje. Žinant jų šalies dydį, lietuviai kovoja tiesiog pagirtinai. Jie nėra niūrūs ar nusiminę, jie – mylintys gyvenimą.“

„Deja, tačiau dauguma krepšinio akimirkų susijusių su Lietuva yra... jei neklystu, su jais susitikau keturis kartus ir bent du ar tris sykius patyrėme nesėkmes“, – prisiminimais dalijosi L. Longley.

Vis dėlto nesėkmes nuošalyje palikęs L. Longley savo mintį baigė itin gražiais žodžiais.

„Negaliu kalbėti už visą Australiją, bet manau, kad su Lietuva esame vieningos krepšinio tautos ir didžiuočiausi, jeigu kiti žmonės taip manytų“, – pabaigė australų treneris.

Lietuvos ir Australijos dvikova jau šiandien 14 val. 30 min. Lietuvos laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Modė

Modė portretas
Mažiau pliurpkit. Jau gavot į kaulus, lopai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių