Quantcast

Prie pergalių prisidėjo ir lietuviai

Lietuvos krepšininkai padėjo Rusijos, Ispanijos ir Graikijos komandoms iškovoti reikšmingas pergales Europos turnyruose.

Dviese pelnė 47 taškus

Europos taurės varžybų "Top 16" etapą sėkmingai užbaigė ir į ketvirtfinalį pateko Mindaugo Kuzminsko ir Manto Kalniečio atstovaujamas Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" klubas.

Krasnodariečiai F grupėje 100:86 įveikė Trento "Dolomiti Energia" (Italija) krepšininkus ir užėmė antrą vietą (3 pergalės, 3 pralaimėjimai).

Rusijos ekipai reikėjo iškovoti pergalę didesniu nei 12 taškų skirtumu ir įgyti tarpusavio pranašumą, nes pirmą susitikimą Italijos atstovams "Lokomotiv-Kuban" buvo pralaimėjęs 84:96.

Šįkart Krasnodaro komandą į priekį vedė M.Kuzminskas (26 taškai, 9 atkovoti kamuoliai, 33 naudingumo balai) ir M.Kalnietis (21 taškas, 4 atkovoti kamuoliai, 10 rezultatyvių perdavimų, 30 naudingumo balų).

Tikslas – pusfinalis

Ketvirtfinalyje "Lokomotiv-Kuban" iki dviejų pergalių kausis su kitu Rusijos klubu – Kazanės "Uniks" (1-a vieta H grupėje, 5-1).

Las Palmo "Gran Canaria" (Ispanija) ekipa, kurios gretose – Tomas Dimša, 96:90 įveikė "Uniks" (lietuvis pelnė 9 tšk. ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus), H grupėje užėmė antrą vietą (3-3) ir dėl kelialapio į pusfinalį varžysis su "Boulogne Metropolitans 92" (Prancūzija).

Ketvirtfinalyje taip pat susitiks "AS Monaco" (Monakas) ir Podgoricos "Budučnost" (Juodkalnija) bei Bolonijos "Virtus" (Italija) ir Badalonos "Joventut" (Ispanija).

Rungtynės numatytos kovo 23-iąją, 26-ąją ir, jeigu prireiktų, 31-ąją.

Pusfinalio dvikovos planuojamos balandžio 6–14 d., finalo mačas (irgi iki dviejų pergalių) turėtų būti surengtas balandžio 27–gegužės 5 d.

Sėkmingas startas

Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) čempionų lygos "Top 16" etapą pergale pradėjo Jono Mačiulio atstovaujamas Atėnų AEK klubas.

Graikijos ekipa K grupėje 74:65 nugalėjo Ankaros "Turk Telekom" (Turkija) krepšininkus. J.Mačiulis surinko 15 taškų (pataikė 3/5 tritaškių), tris kartus atkovojo kamuolį.

Kitos šių komandų rungtynės numatytos kovo 31-ąją.

Kovo 16-ąją ir 23-iąją AEK susitiks su Strasbūro SIG (Prancūzija), kovo 25 d. ir balandžio 7-ąją – su "Nižnij Novgorod" (Rusija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių