Quantcast

Praradimai neišderino: vėl bosnius įveikę lietuviai – kitame atrankos etape

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (4-0) užsitikrino vietą kitame 2023 m. pasaulio čempionato atrankos etape.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai Vilniuje 77:56 (20:12, 14:20, 21:12, 22:12) darsyk nugalėjo Bosniją ir Hercegoviną (2-2).

Lietuviai likus dviem turams iki pirmojo etapo pabaigos gali būti ramūs bent dėl patekimo į antrąjį. Iš kiekvienos grupės į kitą etapą žengia po tris komandas iš keturių.

Rungtynėse netrūko palaikymo žinučių Ukrainai. Prieš susitikimą buvo paskelbta tylos minutė, o susirinkę sirgaliai vieningai iškėlė Ukrainos vėliavas. Taip pat vienos iš minutės pertraukėlių metu buvo skirtas choreografinis pasirodymas.

Lietuviai mačą pasitiko su vienuolika žaidėjų. Pirmajame komandų susitikime rezultatyviausiai žaidę Martynas Echodas ir Osvaldas Olisevičius šįkart rungtynes praleido dėl blogos savijautos.

I. Gelūno / BNS nuotr.

Rinktinės treneris į sudėtį paskutinę akimirką iškvietė Klaipėdos „Neptūno“ veteraną Deividą Gailių. Avarinėje situacijoje puolėjas nenuvylė – per 14 minučių sumetė 15 taškų (2/3 dvit., 3/6 trit., 2/2 baudų), atkovojo du kamuolius, kartą prasižengė ir surinko 13 naudingumo balų.

Pastarąją savaitę COVID-19 infekcija buvo nustatyta į stovyklą kviestiems Vaidui Kariniauskui, Dovydui Giedraičiui, Gyčiui Masiuliui, Kristupui Žemaičiui ir treneriui Evaldui Beržininkaičiui.

Bosniai taip pat turėjo praradimų. Jiems nepadėjo 20 taškų praeitame mače pelnęs Miralemas Halilovičius bei Amaras Alibegovičius.

Lietuviai rungtynes pradėjo užsivedę. Laurynas Birutis ir Tomas Dimša drebino krepšį dėjimais, o šeimininkai greitai nubėgo į priekį (14:5).

T. Dimša toliau tęsė savo puikų pasirodymą – gynėjas su 13 taškų (3/4 dvit., 2/4 trit., 1/1 baud.) įpusėjus mačui buvo rezultatyviausias žaidėjas. Vėliau Maksvytis pasodino lyderį ant suolo, o tuo pasinaudoję bosniai prieš antrąją rungtynių atkarpą atkūrė intrigą (32:34).

Po pertraukos lietuviai skubėjo susigrąžinti pranašumą. Gerai į žaidimą įsijungė paskutinę minutę į rinktinę patekęs Gailius, Tomas Dimša pridėjo dar 8 taškus per kėlinį, o šeimininkai susikrovė dviženklį pranašumą (55:44).

I. Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtajame kėlinyje visus taškus į savo vietas sudėjo Gailius. Aštuonis taškus iš eilės sumetęs puolėjas atitolino lietuvius, kurie pasiekė pergalę.

Nugalėtojams T. Dimša per 24 minutes pelnė 19 taškų (3/7 dvit., 3/6 trit., 4/4 baudų), atkovojo vieną kamuolį, atliko vieną rezultatyvų perdavimą ir sukaupė 16 naudingumo balų.

Bosnių gretose labiausiai išsiskyrė Emiras Sulejmanovičius, kuris per 28 minutes pelnė 7 taškus (2/4 dvit., 1/2 trit.), atkovojo 9 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 13 naudingumo balų.

Lietuva: Tomas Dimša 19, Deividas Gailius 15, Gytis Radzevičius 9, Regimantas Miniotas, Mindaugas Girdžiūnas ir Laurynas Birutis po 8.

Bosnija ir Hercegovina: Edinas Atičius 12, Kenanas Kamenjašas ir Amaras Gegičius po 10, Džananas Musa ir Emiras Sulejmanovičius po 7.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių