Quantcast

Pralaimėjimas turtingesnei varžovei kauniečių nesugniuždė

Kauno “Aistės-LSMU” krepšininkės kabinosi į atlapus garsiajai Rygos TTT ekipai, tačiau savo aikštėje varžovėms nusileido 60:74. „Parodėme, kad galime kautis“, - pralaimėjimo pajėgesniam bei gerokai turtingesniam varžovui nesureikšmino Rokas Kondratavičius.

Kalbėdamas apie savo ekipos pasirodymą mače su Baltijos čempionato vienvaldėmis lyderėmis, kaunietis pripažino, jog Rygos komanda, užsitikrinusi pirmąją vietą reguliariajame čempionate, į Kauną atvyko ne visai pagrindinės sudėties. Tiesa, ir „aistės“ žaidė kiek praretėjusia sudėtimi. Treneriai leido pailsėti vienai pagrindinių gynėjų Kristei Druskytei.

„Žinoma, pralaimėjimą lėmė meistriškumo skirtumas, tam tikrų detalių įvykdymas. Tačiau kabinti į pergalę tikrai galėjome, tad komandos darbu esu patenkintas“, - dėstė R.Kondratavičius.

Jis pabrėžė, jog prieš prasidedant atkrintamosioms varžyboms buvo labai naudinga pasitikrinti jėgas su pačiu pajėgiausiu varžovu ir pamatyti, kur yra silpnosios komandos žaidimo vietos, kad būtų galima jas pašalinti ar bent sušvelninti.

Trenerio žodžiais, kol kas jam į akis labai krinta, jog merginos aikštėje dažnokai klysta.

„Tai vyksta visą sezoną ir tai yra dalykas, kurį pašalinę galėtume stipriai patobulėti. Tą ir stengsimės daryti“, - sakė pašnekovas.

Jo kolega TTT vairininkas Martinšas Zibartas pripažino, jog mačas su kaunietėmis buvo naudingas ir jo komandai, kuri dar kaunasi ir Eurolygos turnyre. Sukaupusi apie 500 tūkst. eurų biudžetą Latvijos ekipa savo sudėtyje turi ne vieną pajėgią šalies rinktinės žaidėją bei stiprių legionierių.

„Mums buvo naudinga išmėginti mažiau žaidžiančias krepšininkes, nes pagrindinėms žaidėjoms galėjome leisti atsipūsti, o jas pakeitusios sužaidė puikiai“, - kalbėjo latvis.

Tiesa, viena labiausiai patyrusių TTT krepšininkių Gunta Baško Kaune jėgų netausojo ir buvo viena viešnių lyderių. 38-erių metų veteranė sumaniai skirstė bei atkovodavo kamuolius, pati rinko taškus ir vedė ekipą į pergalę.

„Lietuvės visuomet kovingos, tad lengva nebuvo“ – aiškino ji.

Reguliariajame čempionate 10 pergalių iškovojusios ir antrąją vietą užsitikrinusios „Aistės-LSMU“ ketvirtfinalyje antradienį išvykoje egzaminuos Klaipėdos „Fortūną“ (4 pergalės, 7 vieta). TTT (13 laimėjimų) pasitreniruos su 8-ąja lygos komanda „Šiauliai-Universitetas“ (0 pergalių).


Šiame straipsnyje: Aistės-LSMUtttkrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių