Quantcast

Pralaimėjimas – „pusė velnio“: kur „Žalgiris“ gali ieškoti paguodos?

Kauno „Žalgiris“ Shane’ą Larkiną sulaikė 16 taškų žemiau savo vidurkio. „Anadolu Efes“ komandą – 12 taškų žemiau savo vidurkio. Greitame puolime pelnė daugiau taškų nei varžovai. Net dažniau klysdami ir pralaimėdami lentą, kauniečiai po klaidų ir antraisiais šansais surinko daugiau taškų. Galiausiai „Žalgiris“ pataikė daugiau tritaškių nei varžovai.

Ir visa tai vis tiek konvertavosi į dar vieną skaičių pralaimėjimų grafoje.

Pralaimėjęs aštuntą kartą iš eilės, „Žalgiris“ išlieka Eurolygos dugne ir be pergalių gyvena jau beveik septynias savaites. Visgi tai, ką komanda pademonstravo antradienio dvikovoje su „Anadolu Efes“, gali būti priimama su tam tikra optimizmo doze žvelgiant į ateitį.

„Žalgiris“ antrajame kėlinyje sužaidė jeigu ne smagiausią sezono, tai triukšmingiausią sezono atkarpą, kai perėmus kamuolį po S. Larkino klaidos Artūras Milaknis smeigė tritaškį.

Netrukus Lukas Lekavičius rado į aikštės kampą įslydusį A. Milaknį ir šis dar kartą buvo taiklus iš toli, pataikydamas kur kas sudėtingesnį metimą.

Įsismaginęs, Milas po kelių akimirkų pabandė švystelėti gal kiek skubotą tritaškį, kuris, nors ir skriejo pro šalį, trenerio Šarūno Jasikevičiaus buvo palydėtas plojimais.

 

 

Kauniečiai per antrąjį ketvirtį pataikė 5 tritaškius ir taip pademonstravo, kad kai krenta, jie gali būti smagi komanda.

„Stengiamės improvizuoti, greičiau žaisti, pereiti į ataką ir, kai pasiseka, ant bangos tikrai gražiai atrodome ir patys gerai jaučiamės“, – sėkmingą atkarpą komentavo Edgaras Ulanovas, pataikęs du tritaškius, vieną iš jų – po retai jo arsenale matomo žingsnio atgal.

 

 

Apskritai, 43 taškus per pirmus du kėlinius pelnę kauniečiai per šią atkarpą prarado vos 3 kamuolius ir realizavo 6 tritaškius iš 14.

Visa tai greitai buvo pamiršta, kai gerą atkarpą keitė prastas kėlinys ir trumpai turėtą iniciatyvą „Žalgiris“ per akimirką atidavė.

Kauniečiai trečią kėlinį pradėjo pramesdami pirmus 6 metimus ir suklysdami 3 kartus. Jasikevičius tuo metu tradiciškai sau minutės pertraukėlės neėmė (pirmajame ir trečiajame kėliniuose skelbiamos televizijos minutės pertraukėlės, vos tik įpusėjus dvikovai įvyksta žaidimo stabdymas, todėl tokiais atvejais treneris yra linkęs nedeginti vienos iš savo pertraukėlių), tačiau tai buvo atkarpa, per kurią „Anadolu Efes“ išsiveržė į priekį ir pirmavo iki pat dvikovos pabaigos.

Per ilgąją pertrauką rūbinėje užtrukę 14 minučių, „Anadolu Efes“ žaidėjai ant parketo trečiajam kėliniui žengė tiesiai be apšilimo ir iš pradžių patys taip pat nepasižymėjo.

Visgi taškų badą nutraukė tritaškį įridenęs Rodrigue’as Beaubois ir tai pradėjo svečių spurtą 7:0, po kurio jie išsiveržė į priekį 49:43.

„Kartais sudvejojome, galėjome metimų daugiau išsimesti, kai nemetė tiek Zachas, tiek Martinas. Pritrūko geresnių sprendimų, nes tikrai pirmoje dalyje gerai žaidėme“, – šią atkarpą komentavo E. Ulanovas.

„Mums pritrūko disciplinos, neįėjome į kai kuriuos derinius. Bet ir varžovas daug neįmetė“, – tą pačią trečiojo kėlinio penkių minučių dalį apibendrino Š. Jasikevičius.

 

 

„Žalgiris“ po ilgosios pertraukos susitvarkė kovą dėl kamuolių (per pirmus du kėlinius ją pralaimėjęs 10-19, per kitus du laimėjo 18-16) ir apskritai antraisiais šansais pelnė 19 taškų, kai „Efes“ – 17.

Nors antroje dvikovos dalyje prarado 10 kamuolių, žalgiriečiai po varžovų klaidų pelnė daugiau taškų (17) nei praleido po savųjų (13).

„Žalgirio“ gynyba sėkmingai stabdė S. Larkiną, kuris per 24 minutes tesukrapštė 6 taškus ir sužaidė nerezultatyviausias sezono rungtynes.

Apskritai, „Anadolu Efes“ pataikė vos 6 tritaškius ir metė vos 2 baudas, tačiau „Žalgiris“ galiausiai užstrigo dėl tos pačios bėdos, kuri kankina visą sezoną.

Kauniečiai atsiliko vos 63:66, kai Jockas Landale’as gavo progą mesti laisvas iš trijų taškų zonos. Prieš tai pataikęs 3 tolimus metimus, jis laisvai galėjo įmesti ir ketvirtąjį, tačiau kamuolys atsimušė į lanką.

Jasikevičius tuomet atsigręžė į „Žalgirio“ arenos lubas ir rankomis tarsi maldavo malonės iš aukščiau – tokius metimus jo komanda privalo sumesti.

Šį kartą neįkrito ir tai buvo paskutinė „Žalgirio“ proga rungtynėse išlyginti rezultatą.

„Antroje pusėje vėl nepataikėme, – sakė Š. Jasikevičius. – Žaidžiant su „Anadolu Efes“, prametėme 18 tritaškių, o kai kurie buvo kritiniai, bet tai yra mūsų šių metų dainelė.“

Savotiška „Žalgirio“ dainelė yra ir maži pralaimėjimai. Kauniečiai šį sezoną tik du kartus iš 11 pralaimėjo dviženkliu skirtumu, o pastarosios šešerios rungtynės pralaimimos vidutiniu 3,8 taškų skirtumu.

Ar galima tame ieškoti paguodos? Menkai, tačiau šį kartą net Š. Jasikevičius įžvelgė teigiamų dalykų.

„Kai yra pralaimėjimų serija, visi labai ieško kaltų, o visų pirma pirmas kalčiausias yra treneris ir tai yra normalu. Toks jau darbas. Yra nekokių pralaimėjimų, bet šitas – pusė velnio“, – reziumavo „Žalgirio“ strategas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

realybe

realybe portretas
Tik dabartinio zalgrybio -nebe Zalgirio -pataikunai nesupranta,kad komandos problemos -trenerio,vadybininku ir etc.godume,.svogerizme ir nekompetencijoje.Visa laime,kad Zalgirio fanas buvau tik sovietmeciu,kai Zalgiris ikunijo tautos valia priesibtis okupantams.Po to visi sovietmecio produktai persimete taanauti doleriui,bet kadangi pasaulyje pilna gerokai uz mus turtingesniu,esame ir busime kasio siknoj su tokiu poziuriu.

silpnas

silpnas portretas
tas Jasikevičius, prieš kelis metus jam tiesiog sekėsi, nes paveldėjo puikią komandą,o kai pats pilnai stojo prie komandos vairo, tai praeitą sezoną per stebuklus papuolė į aštuntuką, šiemet vėl panašiai, beje, o ką ten veikia paspirtukas Maskoliūnas

geriausias įvertinimas---v i d u t i n i o k a i

geriausias įvertinimas---v i d u t i n i o k a i portretas
tiek ŽAIDĖJAI ,tiek TRENERIS,----Tad nėra ko tikėtis ir gerų rezultatų. Per praloštas 8-nias rungtynes visiškai i š r y š k š j o:- didelis noras laimėti,tačiau norus įgyvendinti s u t r u k d ė ŽAIDYBINIO ir v a d y b i n o profesionalumo stoka. Liaudyje yra sakoma;neužtenka n o r ė t i -būtina ir g a l ė t i , o tai padaryti b ū t i n a KOMANDĄ papildyti s n a i p e r i a i s-žinoma ne iš blogiausių ispanų komandų. Kad pagerinti žaidėjų kokybę, p r i v a l ė t ų mažiau "valgyti" ir pasiaukoti ne tik komandos , bet ir krepšinio FEDERACIJOS i š l a i k y t i n i a i .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių