Quantcast

Pralaimėjimas čempionams šeimininkų nenuliūdino

„Ne visose pralaimėtose rungtynėse būna bloga nuotaika“, - prisipažino Valdemaras Chomičius. Jo auklėtiniai po pirmojo LKL rato gali likti čempionato dugne, tačiau Alytaus „Dzūkijos“ treneris užimamos pozicijos nesureikšmino.

„Kol „Žalgiris“ eksperimentavo, tol tai mums buvo paranku ir mes laikėmės, bet jiems įjungus antrąją pavarą, mes ir likome stovėti vietoje. O į statistiką nėra net ko žiūrėti“, - dėstė treneris.

Olimpinis čempionas padėkojo savo auklėtiniams už pastangas, tačiau daugiau gerų žodžių pasakė Alytaus ugniagesiams, ne vieną dieną malšinusiems pavojingą gaisrą mieste. Būtent jų pastangų dėka „Dzūkijos“ krepšininkai galėjo grįžti treniruotis ir rungtyniauti į gimtąjį Alytų.

„Reikia pasidžiaugti, kad turėjome tokį priešininką, iš kurio galime mokintis. Kai jie paspaudė, mes užspringome“, - sakė V.Chomičius.

Tuo tarpu „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius reikalavimų kartelę savo treniruojamiems Eurolygos žaidėjams kėlė aukščiau.

„Nepatiko, kad po pralaimėjimo „Barcelona“ ekipai Alytuje išeiname netinkamai nusiteikę. Buvo aibė žmonių, kuriems reikia šitų rungtynių, jiems reikia geriau pasijausti ir ne visi atsako į tokią užduotį. Galvoju, jų galvose vyksta kažkokia tai kova, bet kai kurių aš dar tikrai nesuprantu. Kai kurie, aišku, atsakė į tuos klausimus“, - apie savo auklėtinius kalbėjo Š.Jasikevičius. 

Anot kauniečio, rūbinėje jis pasakė žaidėjams, kad nėra iš anksto nusistatęs prieš kurį nors, tad šie turėtų viską įrodyti aikštėje.

„Aišku, daug pas mus yra naujokų, nebus taip, kad visi eis genialiai, bet man norėtųsi kitokios energijos, ypač iš tų žaidėjų, kurie mažiau žaidžia Eurolygoje, kurie yra jaunesni“, - dėstė Šaras.

Paklaustas, ar tai, kad lemiamu tapusį trečiąjį kėlinį žalgiriečiai laimėjo net 16 taškų persvara, lėmė Thomaso Walkupo ir Zacho LeDay pasirodymas, treneris pritarė.

„Žaidimas tapo gražus, kamuolys pradėjo judėti. Mes pradėjome žaisti su mintimis, į aikštę buvo įleisti žaidėjai, daugiau mažiau žinantys sistemą. Aišku, padėjo ir pagerėjęs pataikymas, jeigu tu žinai, kad susikursi metimus. Bet aš nežinau, kiek mes susikūrėme. Rungtynių pradžioje mes sprendžiame savo užduotis, o trečiajame kėlinyje koncentravomės pergalei“, - pabrėžė jis.

 


Šiame straipsnyje: LKLŽalgirisDzūkija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių