Quantcast

Po prasto starto – pergalė prieš turkus

  • Teksto dydis:

Pasaulio čempionatui besirengianti Lietuvos septyniolikmečių (U17) vaikinų rinktinė trečiadienį Kaune palaužė bendraamžius iš Turkijos 69:64 (7:22, 24:15, 15:10, 23:17). Tai buvo ketvirtoji lietuvių pergalė per penkerias kontrolines rungtynes.

„Einame ieškojimo keliu. Ieškome stipriųjų savo pusių. Pradžia tikrai nepatiko. Antrajame kėlinyje pradėjome žaisti tai, ką treniruojamės, tai, ką moka geriausiai. Nuo antrojo kėlinio vaizdas gerėjo. Tai yra vienas pasirengimo etapų. tačiau privalome mažinti klaidų skaičių”, – sakė Lietuvos U17 vaikinų rinktinės vyr. treneris Gediminas Petrauskas.

Rungtynių pradžia Sabonio krepšinio centre nežadėjo lietuviams nieko gero. Turkai vieną atkarpą spurtavo 11:0  ir laimėjo kėlinį net 15 taškų skirtumu. Tačiau antrąjį ketvirtį Lietuva pradėjo spurtu 7:0.

„Pradžioje jautėme įtampą, gal dėl to ir žaidėme taip. Jie įmetė kelis metimus, šiek tiek mus paspaudė, mes sutrikome. Tačiau sutarėme, kad tai yra draugiškos rungtynės, turime žaisti, kaip mokame. Antroje pusėje tai pavyko padaryti labai gerai”, – sakė Lietuvos rinktinės žaidėjas Arnas Velička, pelnęs 7 taškus, atkovojęs 5 ir praradęs 9 kamuolius.

Lietuviai tragiškai metė baudos metimus – pataikė vos 13 iš 31 (42 proc.), savo ruožtu Turkijos krepšininkai realizavo 14 iš 17 bandymų nuo baudų metimo linijos (82 proc.). Tiesa, svečiai daug prasčiau nei šeimininkai atakavo iš trijų taškų zonos, pataikydami vos 2 tritaškius iš 18 (11 proc.). Lietuviai įmetė 6 iš 24 tolimų metimų (25 proc.).

G.Petrausko auklėtiniai iš viso suklydo net 27 kartus, tačiau turkai prarado dar daugiau – 29 kamuolius.

Lietuvos rinktinėje rungtyniavo visi registruoti rungtynėms krepšininkai. Du iš jų pelnė dviženklį taškų skaičių. Lukas Uleckas įmetė 12, Ignas Sargiūnas – 11 taškų.

Turkijos ekipoje Ataras Berke pelnė 20 taškų, Erkinas Senelas – 16.

Ketvirtadienį lietuviai ir turkai susitinka antrą kartą. Rungtynių Sabonio krepšinio centre pradžia 18 val. Įėjimas nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių