Quantcast

Pirmąjį ratą Čempionų lygoje „Lietkabelis“ baigė pergale

  • Teksto dydis:

Trečią pergalę iš eilės FIBA Čempionų lygos A grupėje iškovojo vis solidesnį žaidimą demonstruojantis Panevėžio „Lietkabelis“ (3/4).

Panevėžiečiai namuose po dramatiškos kovos 78:72 (15:14, 14:21, 26:20, 23:17) įveikė turnyro lentelės kaimynus Holono UNET (3/4) krepšininkus.

2-ąją dvikovos minutę „Lietkabelis“ pirmavo 5:2, tačiau svečiai beveik 4 minutes nepraleido taškų ir perėmė iniciatyvą – 12:5. Svarbiu laiku labai įstrigusį Panevėžio klubo puolimą išjudino Željko Šakičius ir Gabrielius Maldūnas. Vėliau Margiris Normantas pridėjo dvitaškį, o šeimininkai pirmavo 15:14.

Antrame ketvirtyje taip pat dominavo gynyba ir kurį laiką panevėžiečiai buvo priekyje. Vis dėlto į M.Normanto tritaškį Holono ekipos žaidėjai netruko atsakyti taikliais metimais bei nežymiai atitrūkti, kai Guy'us Pnini pataikė iš toli. Paskutinėmis kėlinio sekundėmis Paulius Valinskas pataikė dvitaškį ir priartino „Lietkabelį“ iki 29:35.

Po ilgosios pertraukos šeimininkai pagaliau įsibėgėjo. Trys iš eilės Tomo Dimšos tritaškiai ir dar vienas P.Valinsko tolimas metimas priartino Panevėžio klubą iki 45:46. UNET komandoje vėl svarbiu metu driokstelėjo G.Pnini, taip pat baudų metimus realizavo T.J.Cline'as. Vis dėlto šeimininkai pelnė 6 taškus be atsako ir atstatė pusiausvyrą – 55:55.

Panevėžio ekipa ir toliau nemažino apsukų atakuodama krepšį iš tolimos distancijos. Vytenis Lipkevičius bei Željko Šakičius taip pat smeigė po tolimą metimą ir „Lietkabelis“ atitrūko – 66:59. UNET krepšininkai rankų nenuleido bei po Richardo Howello ir Marcuso Fosterio taiklių atakų sumažino deficitą. Paskutinėmis mačo minutėmis vyko įspūdinga kova: abi komandos kurį laiką keitėsi nerezultatyviomis atakomis, kol P.Valinsko baudų metimai ir varžovo nesportinė pražanga įtvirtino šeimininkų pergalę rezultatu 78:72.

„Lietkabelis“: Željko Šakičius 22 (4/14 dvitaškiai, 10 atk. kam.), Tomas Dimša 16 (3/7 tritaškiai), Margiris Normantas (5 atk. kam.) ir Paulius Valinskas po 11.

UNET: Marcusas Fosteris 22, Richardas Howellas 15 (13 atk. kam.), Troy'us Caupainas 12 (7 rez. perd.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Malaciai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių