Quantcast

Pralaimėjimą lėmė prasčiausias sezono kėlinys

„Dėl pirmų kėlinių pretenzijų nebuvo, bet trečias kėlinys – blogiausias per visą šį sezoną“, - atsiduso Ramūnas Cvirka. Patyrusio specialisto treniruojama Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda pratęsė nesėkmių seriją „Betsafe-LKL“ čempionate.

Kauniečio Gedimino Petrausko treniruojamas Kėdainių "Nevėžis-Optibet" tvirtina savo pozicijas kovoje dėl atkrintamųjų varžybų kelialapio. Kėdainiečiai įsirašė 7-ąją pergalę LKL pirmenybėse, savo aikštėje 83:65 patiesdami Pasvalio „Pieno žvaigždžių" ekipą.

Devintąjį pralaimėjimą iš eilės "Pieno žvaigždėms" lėmė tragiškai sužaistas trečiasis ketvirtis, kurį svečiai pralaimėjo 7:25. Iki lemtingo kėlinio vyko apylygė kova. Vos tik šeimininkai pabandydavo išsiveržti pirmyn, iškart atsakydavo „Pieno žvaigždės“ – 26:28. Prieš ilgąją pertrauką Igno Vaitkaus ir Evaldo Šaulio dėka „Pieno žvaigždės“ kvėpavo į nugaras oponentams - 39:41.

Po ilgosios pertraukos Kėdainių krepšininkai prapliupo tritaškiais ir šovė į priekį 12:0. „Pieno žvaigždės“, tądien pataikiusios vos 3 tritaškius iš 24, nebeatsitiesė. Nugalėtojams Artūras Žagaras pelnė 19 taškų bei atkovojo 9 kamuolius. Naujokas iš JAV Deshawnas Freemanas pridūrė 14 taškų, Bradley Davisonas 13 (4/5 trit.), Darylas Doualla 12, Timas Lambrechtas 8 (12 atk. kam.).

Svečiams daugiausia taškų įmetė Ignas Vaitkus 15 (6 atk. kam.), Jaredas Cunninghamas 12, Evaldas Šaulys 9.

Pergalės skonio „Betsafe-LKL“ pirmenybėse pasvaliečiai neragavo nuo spalio 23 dienos.

„Antroje dalyje netikėjome savimi, išsimušėme iš ritmo. Varžovai keitėsi ginamaisiais, mes nesugebėjome jų nubausti. Sugriuvo ir puolimas. Matėsi, kad auklėtiniai buvo prastos nuotaikos po apmaudaus pralaimėjimo su „Šiauliais“, - sakė R.Cvirka.

„Dvi skirtingos rungtynių dalys: pirmoje pusėje žaidėme prastai, atlikome mažai perdavimų, todėl ir rezultatas buvo nepalankus. Trečiąjį kėlinį pradėjome geriau gintis, tai persidavė į puolimą ir pabėgome“, - dėstė „Nevėžio“ strategas Gediminas Petrauskas.

Jis išreiškė viltį, kad jokie konkurentai nepervilios Kėdainių komandos lyderio Artūro Žagaro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių