Quantcast

Permainos „Barcelonoje“: iš posto traukiasi klubo prezidentas

  • Teksto dydis:

Šarūno Jasikevičiaus treniruojamoje „Barcelonos“ komandoje – grandiozinės permainos.

Ispanijos žiniasklaidoje bent keli skirtingi šaltiniai informuoja apie tai, kad iš savo pareigų traukiasi „Barcelonos“ prezidentas Josepas Maria Bartomeu. Jis tapo ketvirtuoju atsistatydinusiu Katalonijos klubo prezidentu.

Dar pirmadienio vakarą vykusioje spaudos konferencijoje J. M. Bartomeu teigė, jog nemato nė vienos priežasties, kodėl turėtų atsistatydinti. Vis tik savo nuomonę 57-erių vyras pakeitė.

Remiantis Katalonijos klubo statutu, naujojo prezidento rinkimai turi būti paskelbti 40-90 dienų laikotarpyje. Taigi, naujoji „Barcelonos“ valdžia veikiausiai paaiškės sausio mėnesį.

Jeigu J. M. Bartomeu ir likusi klubo valdžia nebūtų pasitraukusi savarankiškai, jau šį savaitgalį būtų surengtas balsavimas.

„Barcos“ klubo nariai būtų sprendę, ar J. M. Bartomeu vertas likti poste. Tam, kad būtų nuverstas iš prezidento pareigų, mažiausiai 66,6 proc. iš balsavime dalyvavusių asmenų būtų turėję pasisakyti už Bartomeu atleidimą.

Dabartinė „Barcelonos“ valdžia su J. M. Bartomeu priešakyje savo pareigas ėjo nuo 2014-ųjų sausio.

Katalonijos klubą pastaruoju metu purtė bent keli skandalai. Visi jie yra susiję su įvykiais futbolo, o ne krepšinio aikštelėje.

Iš pradžių konkrečių veiksmų imtis privertė „Barcelonos“ pralaimėjimas praėjusio UEFA Čempionų lygos sezono ketvirtfinalyje, kuomet net 2:8 nusileido Miuncheno „Bayern“, o papildomo žibalo į ugnį įplieskė ir vienas geriausių planetos futbolininkų Lionelis Messi.

Argentinietis visą vasaros stengėsi palikti komandą, tačiau teisinės ir su kontraktu susijusios problemos to padaryti neleido. Nepaisant to, Messi pakelto triukšmo bei noro išvykti pakako, kad socios („Barcelonos“ klubo nariai) imtųsi veiksmų prieš dabartinę klubo valdžią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių